Skolkock

Skolkock

Kock, storhushåll – 5 års erfarenhet eller mer

Om jobbet
Arbetsplatsen

Gnesta Waldorfskola är, med drygt 220 elever i klasserna F-9, samt fritids och drygt 25 heltidstjänster, en liten skola som växer och utvecklas.

Huvudman är en icke vinstdrivande förening med waldorfpedagogik som grundades 1993. Skolan är vackert belägen på Gnestahöjden, tio minuters gångväg från Gnesta tågstation, 40 minuter från Stockholm C.

I anslutning till skolan finns föreningens förskola med 40 barn.

Vi serverar drygt 270 portioner vegetarisk lunch varje dag, samt två dagar i veckan kött eller fisk. Vi lagar så gott som allt från grunden av i huvudsak ekologiska råvaror.

Din kompetens

Vi söker dig som är erfaren inom skolkök samt gärna ha någon form av utbildning inom området och brinner för att laga god, näringsrik, hållbar mat från grunden. Vi önskar att du som söker tjänsten har ett genuint intresse för vegetarisk mat och ett helhetstänkande kring miljö och hälsa.

Du förväntas ha kreativa idéer och kraft att driva skolmatsutvecklingen med färska, säsongsanpassade råvaror och uppnå föreningens krav för ekologisk andel.

Du ska kunna ansvara för menyutveckling, kalkylering av råvarukostnader, budget/inköp, planering, livsmedelshygien, egenkontroll och näringsbedömning. Det är av vikt att du har kunskap i specialkost och allergener.

Du har lätt för att kommunicera och samarbeta med din kollega i köket och även med barn/elever och pedagoger. Självgående, stresstålig, gott humör och noggrannhet tror vi är en viktig ingrediens på vår nya skola. Det är naturligt för dig att ge god service och sätta matgästen i centrum, du ser möjligheter där andra ser problem. Flexibilitet är av yttersta vikt då ni kommer vara två i köket och behöva hjälpas åt med alla sysslor såsom disk samt rengöring av köksutrymmen.

Kvalifikationer

Du är utbildad kock, har minst 5 års arbetslivserfarenhet av skolkök. Vi skulle tycka att det var spännande om du kort berättar varför du är bäst lämpad att arbeta i köket på vår skola.

Övrigt:

För att arbeta med barn behöver du enligt lag ha ett utdrag ur Polisen belastningsregistret. Via länken nedan kan du ladda ner blanketten eller begära via E-tjänst ”begäran om utdrag ur belastningsregistret för förskoleverksamhet, skola och skolbarnsomsorg”:

https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Beställ gärna belastningsregistret redan idag så går processen snabbare om du går vidare i rekryteringen.

Intervjuer sker löpande så vänta inte med att söka.

Anställningens omfattning
80%

Tillträden augusti 2023.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Om anställningen
Lön

Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Var ligger arbetsplatsen?

FJÄLLG 11
64632 GNESTA
Arbetsgivaren
Gnesta Waldorfskolefören

Relaterade inlägg