Lärare tyska

Lärare i Tyska åk 6-9
Rudolf Steinerskolan, Norrköping

Omfattning: Deltid
Varaktighet: Tillsvidare

Rudolf Steinerskolan i Norrköping startades 1975 och hade då 10 elever. I dag bedrivs undervisning från förskoleklass upp till åk 9. Skolan har cirka 200 elever. Skolan är fristående och icke-vinstdrivande och är en av ungefär 1000 waldorfskolor runt om i världen.

Rudolf Steinerskolan bedriver undervisning i en genomtänkt miljö som låter individen växa och utvecklas genom studier och lek. Alla sinnen involveras i lärandet som kan bestå av praktiska, konstnärliga och akademiska moment. Pedagogens möte med eleven präglas av lyhördhet och nyfikenhet och grundar sig på respekt för hela individen.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ansvara för skolans undervisning i tyska. Arbetet innebär ansvarar för elevernas lärande och utveckling genom undervisning, handledning och stöd. Du väljer metod, arbetssätt och innehåll utifrån individuella behov och förutsättningar så att eleverna ges goda möjligheter att nå uppsatta mål.

Att dokumentera, följa upp och utvärdera, samt kommunicera elevernas utveckling med vårdnadshavare, är andra viktiga arbetsuppgifter som ingår.

Erfarenhet och egenskaper

Vi söker dig som är legitimerad lärare i tyska. Har du erfarenhet av pedagogiskt arbete och annan pedagogisk utbildning kan även det vara av intresse. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Du är bekväm med ansvar och självständigt arbete. Du har lätt för att skapa förtroendefulla relationer och samverka med elever och vårdnadshavare. Du ser fördelarna med ett gott samarbete mellan kollegor, elevhälsoteam och skolledning.

Som lärare har du ett tydligt pedagogiskt ledarskap i ditt klassrum och en förmåga att anpassa undervisningen utifrån det behov som finns bland eleverna. Du tycker om att arbeta kreativt och kommer gärna med nya idéer. Vi värdesätter att du kan arbeta strukturerat och planera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt.

Vill du vara en del av vårt lärarkollegium bestående av cirka 35 kompetenta och engagerade medarbetare? Har du dessutom en nyfikenhet och vilja att utvecklas som waldorfpedagog, tillsammans med kollegor och elever, kan vi erbjuda ett inspirerande och seriöst samarbete med goda möjligheter till kollegialt lärande och fortbildning inom waldorfpedagogik.

Välkommen med din ansökan!

Ansökan sker via mail till: rektor@rudolfsteinerskolan.se.

Vid frågor kontakta rektor Kamilla Arlestrand på telefon 070-229 13 99 eller mail; rektor@rudolfsteinerskolan.se

Relaterade inlägg