Musiklärare

Om jobbet
Emiliaskolan är en Waldorfskola i Höör. Vi finns på gångavstånd från Höörs station, i ett naturskönt läge med skogen inpå knutarna. Vi har en klass per årskurs med högst 24 elever per klass, och ett eget fritidshem i huset. Förskolan Lill-Emilia finns också i byn. Vi söker nu en musiklärare för årskurs 4 till 9.

Vi erbjuder:

Emiliaskolan kännetecknas av en helhetssyn på eleverna som syftar till att utveckla hela människan – tanke, känsla och vilja. Några saker som utmärker vår pedagogik är att vi arbetar med temaperioder, prioriterar skapande aktiviteter som bild, hantverk och musik, och ofta använder oss av den vackra skogen som vi har precis utanför dörrarna.

Musiken har en naturlig plats i undervisningen, och vi har många musikaliskt begåvade elever och medarbetare. Som musiklärare hos oss får du därför arbeta med motiverade elever och intresserade kollegor.

Du tar emot klasserna 4 till 9, som undervisas i halvklass, och dessutom ansvar du för ett musikälskande högstadiegäng som har ämnet på Elevens Val. I Waldorfskolan gör åttorna ett större teaterprojekt på våren och där blir du också engagerad som musiklärare, liksom vid jul- och sommaravslutningar och vår härliga musikfest i maj.

Anställningen är på 60%, fördelat på tisdag, onsdag och torsdag. Vill du arbeta mer än så finns möjlighet att även vikariera i andra ämnen. Vi ser gärna att du kan börja så snart som möjligt.

Vi söker:

Vi söker i första hand dig som är legitimerad lärare, och gärna har tidigare erfarenhet av att arbeta med barn och unga. Du behöver ha viss kunskap om Waldorfpedagogik och en vilja att undervisa utifrån detta, men vi kan också erbjuda dig en mentor och så småningom fortbildning.

Du är trygg i din lärarroll och arbetar självständigt, men kan vara flexibel och hjälpa dina kollegor när det behövs. Vi vill också att du delar vår helhetssyn på elevernas utveckling, där vi strävar efter att både tanke, känsla och vilja ska komma till sin rätt. Det innebär till exempel att värdesätta alla elevers unika förutsättningar, och att planera undervisningen utifrån var eleverna befinner sig. Vi förväntar oss också att du, i samarbete med dina kollegor, bidrar till att utveckla och förbättra såväl din undervisning som skolan i stort.

Ansökan:

Skicka din ansökan med cv och personligt brev till vår administrativa chef Johanna Hanell på johanna.hanell@emiliaskolan.se senast den 28 augusti. Om du har frågor går det bra att maila till samma adress.

Relaterade inlägg