Skulpturlärare

Skulpturlärare

Om tjänsten
Vår lärare i skulptur/keramik kommer efter många år på skolan att gå i pension. Därför söker vi nu en lärare på deltid med inriktning skulptur/keramik. Tjänsten omfattar 58% och inleds med en provanställning. Som lärare på Kristofferskolan kommer du bli en del av ett trevligt lärarkollegium med en hög kompetens inom waldorfpedagogik. Undervisningen sker i grupper om ca 15 elever från årskurs 9. I vårt fina hantverkshus kommer du att arbeta i och ansvara för en trevlig skulptur/keramikverkstad.

Om dig
Du bör ha utbildning från Konsthögskola med inriktning på skulptur, kunna modellera samt ha kunskap i att arbetade med lera som material. Första året på gymnasiet ges eleverna kursen keramik, så du bör ha visst kunnande i keramiska tekniker som att tumma och ringla och att bränna och glasera. I övrigt modellerar eleverna i klass 9 och andra året på gymnasiet. Du är intresserad av waldorfpedagogik och av att möta och stötta våra unga elever genom att skapa en positiv och trygg atmosfär med humor och värme. Du trivs i en dynamisk miljö och gillar att lära dig nya saker.

Som person är du engagerad, arbetar självständigt och har lätt för att samarbeta med dina lärarkollegor. Du är en empatisk och kreativ person. Du är också välstrukturerad och pålitlig och brinner för att sprida kunskap vidare till dina elever. Du är lyhörd och gillar utmaningar.

Om oss
Vi erbjuder dig en spännande arbetsplats med kreativa och kompetenta medarbetare i en stor skola som innehåller förskoleklass, grundskola och gymnasium med tre nationella program. På skolan finns i dag ca 840 elever och runt 160 medarbetare. Skolans resturang har en fransk kökschef som med sitt team serverar underbar mat, av ekologiska råvaror av högsta kvalitet.

Kristofferskolan är Sveriges äldsta Waldorfskola. Under drygt 70 års tid har skolan bedrivit undervisning för elever i varierande åldrar. Vi har en hög lärartäthet samt utgår från varje elevs enskilda behov och försöker i största möjliga mån att anpassa undervisningen efter det. Undervisningen bedrivs i attraktiva lokaler i centrala Bromma, strax nordväst om Stockholm city.

För mer information om skolan och verksamheten, se vår hemsida www.kristofferskolan.se.

Kontaktperson
Emma Berglund, Personalspecialist
rekrytering@kristofferskolan.se
08-50 58 58 03
070-467 88 87

Om ansökan
Vi kommer att ha intervjuer löpande, skicka därför in din ansökan med CV och personligt brev så snart som möjligt.

Ange ref: Skulpturlärare HT-22

Genom att skicka din ansökan till oss samtycker du också till att vi får spara din ansökan. Du har möjlighet att kontakta oss om du önskar att ditt CV och personliga brev raderas eller om du vill veta vilken information vi har sparad i våra system.

Relaterade inlägg