Rektor

Rudolf Steinerskolan i Göteborg söker ny rektor

Rudolf Steinerskolan är en Waldorfskola med ca 220 elever från förskoleklass till klass 9. I samma byggnad skolan finns även vår fritidsverksamhet. Vår skola ligger på en vacker skolgård, med milsvid utsikt och med natursköna utflyktsmål som Delsjöområdet runt knuten. Skolbyggnaden har vackra, ändamålsenliga lokaler för både teoretiska, konstnärliga och praktiska ämnen samt inbjuder till både ro och kreativitet. Vi har eget kök som serverar ekologisk mat.

Rudolf Steinerskolan startades 1966, har legat på nuvarande plats sedan 2000, och är en idéburen icke vinstdrivande verksamhet. Skolans huvudman är Stiftelsen Rudolf Steinerskolan i Göteborg som leds av en styrelse bestående av personal på skolan och vårdnadshavare till barn på skolan.

Om tjänsten (arbetsuppgifter)

Som rektor är du verksamhetens pedagogiska ledare. Du har helhetsansvar för elever, medarbetare, arbetsmiljö, ekonomi samt skolans kvalitets- och skolutveckling. Du har även ansvar för att verksamheten lever upp till nationella mål, huvudmannens riktlinjer och pedagogisk utveckling. I din roll som rektor är du en god ambassadör för Rudolf Steinerskolan och för Waldorfpedagogiken i Sverige.

Ditt ledarskap bygger på delaktighet och tron på att alla medarbetare tar ansvar på sin nivå. Som rektor motiverar och engagerar du dina medarbetare samt förser dem med de förutsättningar och befogenheter som krävs för att nå gemensamma mål.

Du kommer ha ett nära samarbete med skolans kollegium. Du kommer också att arbeta nära skolans styrelse som fungerar som ett aktivt och tydligt stöd till rektor. Som rektor erbjuds du mentor och har tillgång till kompetensutveckling.

Om dig

Vi söker dig som har erfarenhet av att leda människor som rektor, biträdande rektor eller annan relevant verksamhet. Pedagogisk utbildning och erfarenhet är meriterande men har du annan utbildning och erfarenhet som gör dig lämplig att leda en skola är vi intresserade av detta också. Avslutad rektorsutbildning är meriterande. Erfarenhet av, eller stort intresse för Waldorfpedagogik är ett krav.

Du skapar en struktur och kultur som utmärks av ansvar, tillit och en känsla av samhörighet hos såväl elever som vuxna. Du tänker strategiskt, långsiktigt och ekonomiskt när du planerar verksamheten. Du är lyhörd, förtroendeingivande och tydlig i dina kontakter med medarbetare, elever, vårdnadshavare och andra. Du vågar ta beslut och handlar utifrån waldorfpedagogikens grunder samt fastställda mål och planer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som: – är en tydlig, varm och engagerad ledare som ser dina medarbetare och har lätt för att

samarbeta, – är lyhörd, ansvarsfull och förtroendeingivande, – har god förmåga att organisera, analysera och kommunicera arbetet,

– tänker strategiskt, långsiktigt och ekonomiskt i din planering av verksamheten,

– har kunskap om och/eller ett genuint intresse för Waldorfpedagogik,

– har vilja att utveckla skolan och skapa ett tryggt och glädjefyllt arbetsklimat,

– är tydlig i kontakter med elever, vårdnadshavare och medarbetare, – har god förmåga att kommunicera i tal och skrift

-har rektorsutbildning och/eller annan ledarskapsutbildning/erfarenhet. Vid annan ledarskapsutbildning/erfarenhet sker rektorsutbildning parallellt under en övergångsperiod.

– Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Ansökan skickas till: styrelsen@steinerskolan.se senast 22-04-15.

Vid frågor, kontakta styrelsens ordförande Cecilia Schmidt-Åberg cecilia.schmidt.åberg.styrelsen@steinerskolan.se eller styrelseledamot Irena Jovanovska irena.jovanovska.styrelsen@steinerskolan.se

Vi undanber oss bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Om anställningen

Tjänsten är en tillsvidareanställning, semestertjänst 100 %. Vi tillämpar provanställning. Tillträde enligt överenskommelse, dock tidigast 22-08-01.

Lön

Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Var ligger arbetsplatsen?

Tallhöjdsgatan 1

416 74 Göteborg

Arbetsgivaren

Stiftelsen Rudolf Steinerskolan i Göteborg

Relaterade inlägg