Klasslärare

Emiliaskolan, Höörs Waldorfskola, har funnits i över 30 år. Vi ligger på gångavstånd från Höörs station, i ett naturskönt läge med skogen inpå knutarna. Vi har en klass per årskurs med högst 24 elever per klass, och ett eget fritidshem i huset. Förskolan Lill-Emilia finns också i byn. Vi söker nu dig som är intresserad av ett delat klasslärarskap i en av våra mellanstadieklasser.

Vi erbjuder:
Emiliaskolan kännetecknas av en helhetssyn på eleverna som syftar till att utveckla hela människan – tanke, känsla och vilja. Några saker som utmärker vår pedagogik är att vi arbetar med temaperioder, prioriterar skapande aktiviteter som bild, hantverk och musik, och ofta använder oss av den vackra skogen som vi har precis utanför dörrarna.

En av våra duktiga klasslärare kommer vara delvis tjänstledig under våren, och behöver därför en partner i klasslärarskapet. Ni kommer dela på både undervisning och mentorskap, och ibland fungera som resurspedagoger på varandras lektioner. Samarbetet och schemat bygger vi upp utifrån era respektive styrkor.

Befintlig klasslärare har följt klassen sedan ettan och är utbildad Waldorflärare, så om du är nyfiken på vår pedagogik är detta ett utmärkt tillfälle. Du kommer få se och uppleva hur våra lektioner byggs upp för alla sinnen, och på så sätt inspireras i din egen lektionsplanering. Om du är ny som klasslärare är det också en bra möjlighet att få stöd i denna roll.

Anställningen är en tillsvidareanställning som inleds med provanställning, med tillträde i samband med vårterminens start. Det delade klasslärarskapet löper under våren, och under den perioden är anställningen på 75 %. Det kan finnas möjlighet att gå upp i tid och eventuellt ta en egen klass till hösten.

Vi söker:
Vi söker i första hand dig som är legitimerad lärare, gärna i engelska och bild för mellanstadiet. Vi förutsätter att du känner till Waldorfpedagogiken och vill undervisa utifrån denna.

Du är trygg i din lärarroll och arbetar självständigt, men kan vara flexibel och hjälpa dina kollegor när det behövs. Vi vill också att du delar vår helhetssyn på elevernas utveckling, där vi strävar efter att både tanke, känsla och vilja ska komma till sin rätt. Det innebär till exempel att värdesätta alla elevers unika förutsättningar, och att planera undervisningen utifrån var eleverna befinner sig. Vi förväntar oss också att du, i samarbete med dina kollegor, bidrar till att utveckla och förbättra såväl din undervisning som skolan i stort.

Ansökan:
Skicka din ansökan med cv och personligt brev till vår administrativa chef Johanna Hanell på johanna.hanell@emiliaskolan.se senast den 8 december. Urval sker löpande.

Om du har frågor är du välkommen att maila till Johanna enligt ovan.

Relaterade inlägg