Specialpedagog

Emiliaskolan är en drygt 30-årig Waldorfskola i Höör. Vi finns på gångavstånd från Höörs station, i ett naturskönt läge med skogen inpå knutarna. Vi har en klass per årskurs med högst 24 elever per klass, och ett eget fritidshem i huset. Förskolan Lill-Emilia finns också i byn. Vi söker nu en specialpedagog till vårt Elevhälsoteam.

Vi erbjuder:
Emiliaskolan kännetecknas av en helhetssyn på eleverna som syftar till att utveckla hela människan – tanke, känsla och vilja. Några saker som utmärker vår pedagogik är att vi arbetar med temaperioder, prioriterar skapande aktiviteter som bild, hantverk och musik, och ofta använder oss av den vackra skogen som vi har precis utanför dörrarna.

Vårt väl fungerande Elevhälsoteam består idag av rektor, kurator, speciallärare, socialpedagog och skolsköterska. Eftersom vi är en mindre skola har vi korta beslutsvägar, närvarande chefer och goda möjligheter att utvecklas. Hos vårt kollegium finns ett stort engagemang och ansvarstagande för alla elevers mående och utveckling.

Vi har kollektivavtal, erbjuder friskvårdsbidrag och diskuterar gärna tillträdesdatum och arbetstider med dig. Vi tänker oss en omfattning på mellan 50 och 75 % beroende på dina önskemål och kompetensområden.

Vi söker:

Vi söker dig som kan och vill:

• vara en viktig del av Elevhälsoteamet, och där bidra med din kompetens på såväl individ- och gruppnivå som för hela organisationen.
• planera och medverka i förebyggande arbete, handledning och utbildningsinsatser för att skapa positiva och fungerande lärmiljöer för alla elever.
• stödja pedagoger i arbetet med extra anpassningar och särskilt stöd till elever.
• ansvara för arbetet med pedagogiska utredningar, åtgärdsprogram, screening och kartläggning.

Vi söker dig som är utbildad specialpedagog, alternativt utbildad speciallärare som kan arbeta som specialpedagog. Vi vill att du ser styrkan i att vara en del av ett team med olika professioner, samtidigt som du är trygg och självständig i din yrkesroll och beredd att ta en ledande roll i det specialpedagogiska arbetet. Det är också önskvärt att du har kunskap om eller är nyfiken på Waldorfpedagogik, och vill arbeta i en verksamhet som bygger på denna.

Som person är du kommunikativ och kan skapa förtroende hos elever, personal och vårdnadshavare. Du är bra på att strukturera och prioritera, och på att fokusera på det glädjande och positiva i arbetet. Vi vill också att du delar vår helhetssyn på elevernas utveckling, där vi strävar efter att både tanke, känsla och vilja ska komma till sin rätt. Det innebär till exempel att värdesätta alla elevers unika förutsättningar, och vara beredd att möta dem där de befinner sig.

Ansökan:
Skicka din ansökan med cv och personligt brev till vår administrativa chef Johanna Hanell på johanna.hanell@emiliaskolan.se senast den 3 december.

Om du har frågor är du välkommen att kontakta tf rektor Ninna Kallin på rektor@emiliaskolan.se. Ninna svarar gärna på frågor i mail eller bokar, via mail, en telefontid med dig.

Relaterade inlägg