Klasslärare

Emiliaskolan, Höörs Waldorfskola, har funnits i över 30 år. Vi ligger på gångavstånd från Höörs station, i ett naturskönt läge med skogen inpå knutarna. Vi har en klass per årskurs med högst 24 elever per klass, och ett eget fritidshem i huset. Förskolan Lill-Emilia finns också i byn. Vi söker nu en klasslärare till vår klass 2.

Vi erbjuder:
Emiliaskolan kännetecknas av en helhetssyn på eleverna som syftar till att utveckla hela människan – tanke, känsla och vilja. Några saker som utmärker vår pedagogik är att vi arbetar med temaperioder, prioriterar skapande aktiviteter som bild, hantverk och musik, och ofta använder oss av den vackra skogen som vi har precis utanför dörrarna.

Att vara klasslärare för en lågstadieklass hos oss är att vara vägvisare, flockledare och en av de viktigaste personerna i världen för en grupp underbara små individer. Det är att skapa nyfikenhet genom sagoberättande och långa skogsutflykter till magiska platser, och att erbjuda trygghet genom en förutsägbar rytm för såväl dagen som läsåret. Att jobba hos oss är också att vara en aktiv del av ett engagerat kollegium, och att veta att just dina styrkor och förmågor uppskattas och tas till vara. Som ny klasslärare samarbetar du med en erfaren resurspedagog och får en mentor som stöd.

Anställningen är en tillsvidareanställning som inleds med provanställning, med tillträde i samband med vårterminens start. Vår tanke är att du ska följa din klass under många år.

Vi söker:
Vi söker i första hand dig som är legitimerad lärare, och gärna har tidigare erfarenhet av att arbeta som klasslärare. Vi förutsätter att du känner till Waldorfpedagogiken och vill undervisa utifrån denna.

Du är trygg i din lärarroll och arbetar självständigt, men kan vara flexibel och hjälpa dina kollegor när det behövs. Vi vill också att du delar vår helhetssyn på elevernas utveckling, där vi strävar efter att både tanke, känsla och vilja ska komma till sin rätt. Det innebär till exempel att värdesätta alla elevers unika förutsättningar, och att planera undervisningen utifrån var eleverna befinner sig. Vi förväntar oss också att du, i samarbete med dina kollegor, bidrar till att utveckla och förbättra såväl din undervisning som skolan i stort.

Ansökan:
Skicka din ansökan med cv och personligt brev till vår administrativa chef Johanna Hanell på johanna.hanell@emiliaskolan.se senast den 3 december. Urval sker löpande.

Om du har frågor är du välkommen att maila till Johanna enligt ovan.

Relaterade inlägg