Rektor

Orust Waldorf söker REKTOR!

Waldorfpedagogik på Orust söker nu en rektor på 100 % som kan ta oss vidare och framåt. Skolan är i en expansiv period där många utmaningar och möjligheter ligger framför oss.

Detta är vi:
Orust Waldorfskola är en fristående grundskola med waldorfpedagogik, för elever i åk 1-9.
Waldorfpedagogiken strävar efter att ge varaktig kunskap genom att ”hela” människan går i skolan. Vi lägger alltså lika stor vikt vid de praktiska och konstnärliga ämnena, som vid de teoretiska ämnena. Vi vill utveckla hela barnet, så att hen blir en sund och tänkande människa. Vi strävar efter att eleverna ska bli självständiga individer med förmåga att kritisera, reflektera och analysera. I waldorfpedagogiken arbetar vi med det sociala samspelet och eleverna behöver samarbeta, lyssna på varandra och delta i gemensamma aktiviteter.
Vi satsar på hög kvalitet, allt ifrån en vacker och sund omgivning och hemlagad mat, till äkta akvarellfärger och riktigt fint papper. Medarbetarna och vårdnadshavarna gör detta möjligt tillsammans genom att engagera sig i skolan på olika vis.
Vi har en sammanhållen skoldag med periodundervisning på morgonen, övningsämnen före lunch och praktiskt arbete under eftermiddagen. Periodlektionen är lång och tränar eleverna att lyssna och interagera med varandra om ämnet.
Flera gånger per år har vi gemensamma månadsfester, då eleverna framträder och visar upp för varandra och föräldrarna vad de just då håller på med i klasserna.

Detta önskar vi av dig:
Vi skulle gärna se att du är en erfaren rektor som kan styra med stadig hand.
Du vill driva en riktigt bra skola för barnen och en stabil arbetsplats för medarbetarna.
Det är ett plus om du har genomfört den statliga rektorsutbildningen.
Du innehar kunskap och insikt om relevanta lagar, styrdokument, regler, metoder och rutiner samt tidigare erfarenhet av budgetarbete och ekonomisk uppföljning.
I rollen som rektor leder du arbetet i smått och stort på vår skola och runt dig har du en engagerad ledningsgrupp samt ett kollegium som gärna är med i besluten.
Du har insikt i eller en nyfikenhet på vad waldorfpedagogik är.
Du är trygg i dina beslut och i bemötandet av vårdnadshavare.

Detta kan vi erbjuda dig:
Vi är en engagerad huvudman med en stark tilltro till våra verksamheter
Vi har pedagoger med lång erfarenhet av waldorfpedagogik, som kan stötta dig i det waldorfpedagogiska utvecklingsarbetet om du själv saknar waldorfutbildning
Du får möjlighet att samarbeta med vår mycket kompetenta rektor på förskole- och fritidsenheten
Vi ger dig utrymme att själv forma ditt ledarskap utifrån de förutsättningar som beskrivs ovan
Du får arbeta i en vacker miljö med närhet till hav och annan natur
Du får möjlighet att påverka hur framtiden ser ut för alla de barn som har valt vår skola

Lön efter överenskommelse.

Tillträde 8/11 2021 eller efter överenskommelse.

Vi ser fram emot att höra av dig. Skicka din intresseanmälan med personligt brev och cv redan idag till ordforande.pedagog@orustwaldorf.se

Relaterade inlägg