Kurator

Skolkurator
GNESTA WALDORFSKOLA
Kurator

Kommun: Gnesta
Omfattning: Deltid (75% – 80%)
Varaktighet: Tillsvidare
Anställningsform: Tillsvidare- eller tidsbegränsad anställning

Sök jobbet
Ansök senast 7 november (om 27 dagar)
Ange referens Kurator i din ansökan
Ansök via mejl
Mejla din ansökan till
rektor@gnestawaldorfskola.se

Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet: Krav
Kurator – 5 års erfarenhet eller mer

Om jobbet

Arbetsplatsen
Gnesta Waldorfskola är, med drygt 200 elever i klasserna F-9, samt fritids och drygt 25 heltidstjänster, en liten skola som växer och utvecklas.

Huvudman är en icke vinstdrivande förening som grundades 1993. Skolan är vackert belägen på Gnestahöjden, tio minuters gångväg från Gnesta tågstation, 40 minuter från Stockholm C.

I anslutning till skolan finns föreningens förskola med 40 barn.

Arbetsuppgifter:

Som kurator är du med och skapar förutsättningar för en inkluderande skolverksamhet där eleverna får möta en socialt tillgänglig miljö. Du ska bidra till ökad förståelse, kollegial kunskap och verktyg om barns olika förutsättningar genom att arbeta med skolans personal i den pedagogiska miljön. Du bidrar med din profession till skolans elevhälsoteam. Som skolkurator leder du skolans trygghetsteam och är en del i Trivselledarna. Stor del av arbetet ska vara förebyggande och främjande. Kartläggningar på gruppnivå, samtal med vårdnadshavare, möta elever i grupp och individuellt, att i samarbete med pedagogerna arbeta med klasser kring frågor som faller inom din profession är några av de arbetsuppgifter som tjänsten innefattar.

Vem vi söker:

Du är examinerad socionom och har erfarenhet av arbete inom grundskolan. Vi söker dig som är skicklig på att entusiasmera, leda samtal, bygga förtroende och som har goda kunskaper om hur vi kan utveckla den sociala miljön för att bättre kunna möta barns olikheter och utmana normativa idéer. Du har förmågan att leda andra vuxna i trygghetsteamets arbete. Det krävs att du är strukturerad och har framförhållning. Du gillar att samarbeta med kollegor kring frågor om barns utveckling och lärande och du är skicklig på att bygga förtroende och skapa respektfulla relationer med såväl elever, kollegor och föräldrar. Du är en varm, ansvarstagande och en tydlig person med ett inkluderande förhållningssätt, med god kommunikativ förmåga och du gillar att vara del i ett kontinuerligt utvecklingsarbete ihop med dina kollegor. Vårt arbete i elevhälsoteamet bygger på tillit och vi har ett nära samarbete. Du arbetar prestigelöst tillsammans med alla på skolan och ser det som en styrka att göra skillnad tillsammans.

Övrig

Vi arbetar med löpande urval varför tjänsten kan tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.

Ange löneanspråk i ansökan. Enligt lagen om registerkontroll (2000:873) skall den som erbjuds denna anställning lämna ett utdrag ur belastningsregistret.

Vi undanber oss vänligt men bestämt samtal från försäljare av ytterligare platsannonser eller rekryteringstjänster.

Om anställningen: Lön
Fast månads- vecko- eller timlön

Var ligger arbetsplatsen?
Arbetsplatsen ligger i kommunen Gnesta

Arbetsgivaren
Gnesta Waldorfskolefören
Se företagsprofil

Kontakt

Kontaktpersoner
Nahid Rezaei
TF rektor
rektor@gnestawaldorfskola.se
072-231 34 70

Relaterade inlägg