Waldorfpedagog

Waldorfförskolan Lill-Emilia Barnträdgård söker just nu en waldorfpedagog till en småbarnsgrupp för barn i åldrarna 1-3 år. Vi söker dig som har ett hjärta som brinner för waldorfpedagogiken. Tjänsten är ett vikariat på 1 år, med eventuella möjligheter till förlängning.

Rekrytering sker löpande, inkom med din ansökan så snart som möjligt!

Om förskolan:

Lill-Emilia Barnträdgård ligger idag på Rodelgränd 8 i Höör, med skogen runt om hörnet. Vi har idag två storbarnsgrupper och två småbarnsgrupper. Vi ingår i samma organisation som Emiliaskolan och har ett tätt samarbete med skolan. I natursköna Höör i mitten av Skåne, söker vi nu waldorfförskollärare på Waldorfförskolan Lill-Emilia Barnträdgård. Här finns chansen för dig som att tycker om att arbeta med sagoberättande, kreativitet och vara ute i naturen och arbeta med naturmaterial, då vi arbetar mycket med utepedagogik. Konstnärlighet, mycket lek, värme, intresseväckande upplevelser och vardagligt praktiskt arbete är vårt signum.

Om den vi söker:

Du ska kunna ta eget ansvar för din barngrupp, vara engagerad i ditt arbete med barnen och ha lätt för att ta initiativ samt se lösningar och möjligheter i olika situationer. På förskolan tar alla pedagoger ett stort ansvar för det pedagogiska innehållet, vilket betyder att du kommer att få stor frihet att utforma det waldorfpedagogiska arbetet.

Du är utbildad förskollärare, barnskötare eller har lång erfarenhet av att arbeta inom förskola. Det är mycket meriterande om du har gått på Waldorflärarhögskolan eller Vårdinge Bys utbildning för waldorfbarnskötare.

Om tjänsten:

Lill-Emilia Barnträdgård är en Waldorfförskola där du som pedagog är aktiv i barngruppen med mycket utelek, sagoberättande, hantverk samt planering av de särskilda händelser under året som hör Waldorfpedagogiken till. Barngrupperna är något mindre än i vanlig förskola och vi har hög personaltäthet.

Du kommer att ha ansvar för en egen barngrupp och arbetar utifrån Waldorfpedagogiken. Det ingår i tjänsten att planera den pedagogiska verksamheten tillsammans med de andra pedagogerna. Du får 1-2 timmar varje vecka till reflektion, pedagogisk planering och dokumentation.

Tjänsten är på 75 – 80%. Tillträde i augusti, eller enligt överenskommelse.

Arbetstiderna är vanligtvis förlagda mellan kl 7.00 och 17.00, men kan vid behov behöva förläggas mellan kl 6.15 och 18.00. Det är kollegiemöten varje torsdag till kl 17.30. Avvikande arbetstid för föräldramöten och liknande förekommer ett fåtal gånger per år.

Ansök genom att skicka personligt brev och CV till ebba.sofiadotter@emiliaskolan.se

Ebba Sofiadotter
Förskolerektor Lill-Emilia Barnträdgård
Telefon: 0730 31 99 70
ebba.sofiadotter@emiliaskolan.se
www.emiliaskolan.se

Relaterade inlägg