Fritidsföreståndare

Fritidsföreståndare till Lunds Waldorfskola

Lunds Waldorfskola ligger sedan 1978 i Hardeberga strax utanför Lund och nära tätorterna Södra Sandby och Dalby. I den gamla byskolan med tillhörande lärarbostad hittar du våra yngre elever, därefter passerar du paviljongen, fotbollsplanen, fritidsskogen och de stora skolträdgårdsodlingarna. Nu är du nästan framme vid Säteriet, Hantverkshuset och Smedjan, där du hittar högstadieeleverna. Härifrån ser du ut över jordbrukslandskapet och om du har tur ser du ända bort till Öresundsbron.

Förutom en unik skolmiljö så har vi 240 fantastiska elever i klasserna F-9 och 60 lika fantastiska medarbetar, som alla tillsammans varje dag skapar en levande skola med glädje och kreativitet.

Vår fritidsverksamhet rymmer ca 130 elever som idag är fördelade på två grupper, Vindkulla och Månkulla. Waldorfpedagogiken är vår ledstjärna och det pedagogiska arbetet följer till viss del grundskolans planering med periodundervisning och årstidstema.

Du kommer att leda våra arbetslag på fritidshemmet och bli en del av ett härligt gäng som strävar efter varje elevs bästa sammanhängande skoldag. Du kommer att vara en viktig del i arbetet med att utveckla en målstyrd verksamhet i fritidshemmet, där våra elever utvecklas och känner sig trygga. Utifrån läroplan, nationella styrdokument och i samklang med Waldorfpedagogikens kompletterande läroplan ”En väg till frihet” kommer ni att tillsammans skapa en utvecklande och kreativ miljö. Hos oss är den fria leken, utomhusvistelse och rörelse, skapandet och hantverket, samt elevens inflytande och delaktighet i vardagliga sysslor stora viktiga områden. Vi vill också ha ett omfattande värdegrundsarbete och stödja eleverna i den personliga utvecklingen.

På uppdrag av skolans rektor leder fritidsföreståndaren det kollegiala lärandet på fritidshemmet, där ni tar tillvara på hela arbetslagets samlade erfarenheter och kompetenser. Det ligger även i uppdraget att arbeta med och dokumentera det systematiska kvalitetsarbetet. Ansvara för rekrytering, löpande vikarietillsättning och schemaläggning. Att leda och stödja kollegorna samt hålla medarbetarsamtal. Även att samarbeta med skolans elevhälsoteam och vara en del av grundskoleverksamheten. I tjänsten ingår 50% undervisning i elevgruppen på fritidshemmet.

Kvalifikationer
Lärarlegitimation med behörighet att undervisa i fritidshem eller fritidspedagogexamen med legitimation och behörighet är meriternade. Minst 4 års erfarenhet från skola/fritidshem. Vi förutsätter att du har ett genuint intresse för waldorfpedagogiken. Om du inte har en bakgrund inom waldorfskolan förväntar vi oss att du på sikt fördjupar dig i pedagogiken.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är tydlig i ditt ledarskap och har en god struktur i ditt arbete. Du är en person som är lätt att samarbeta med men som också kan fatta självständiga beslut i det dagliga arbetet. Har stor förmåga att bygga relationer med elever, vårdnadshavare, kollegor och ledning. Du är engagerad, lösningsfokuserad utifrån givna förutsättningar och ser möjligheter. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för arbetet.

Vi arbetar med ett löpande urval vilket innebär att vi kontaktar och intervjuar kandidater under ansökningstiden. Så vänta inte utan sök nu!

Om du blir erbjuden tjänst ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister.

Vi undanber oss vänligt men bestämt kontakt med rekryterings- och mediaföretag.

Du är välkommen med din ansökan till info@lundswaldorfskola.se

Relaterade inlägg