Köksansvarig

För dig är maten du tillagar ditt pedagogiska bidrag till waldorfskolans ambition att inspirera barn och elever till goda livsvanor och en mer hållbar värld. Därför är ditt självklara val att utgå ifrån övervägande växtbaserade råvaror och att tillaga all mat från grunden. Matälskare som du är har du smarta arbetssätt, god struktur och kreativa idéer som förenar hälsosam och näringsrik kost med barn och ungas preferenser. Du har även ett sinne för detaljerna som bidrar till att skapa den säregna stämningen kring måltiden och matupplevelsen som kännetecknar waldorfskolor världen över.

Ansvarsområde och uppgifter
Under ditt ansvar skapas inte bara goda måltider utan också en riktigt god arbetsmiljö präglad av en holistisk livs- och människosyn. I din roll har du ansvar för:
alla förekommande arbetsuppgifter i ett storkök
fördelning av arbetsuppgifter så att det blir varierande och utvecklande
för alla köksmedarbetare
planering och tillagning av ca 230 lunchportioner (ej mellanmål)
estetisk omsorg om matsalen enligt waldorfpedagogikens årsteman
inventering och varubeställning
avstämning och uppföljning av budget
övervakning av nödvändigt underhåll/reparation av köksutrustning
genomförande av egenkontroll

Kvalifikationer
kockutbildning (meriterande)
dokumenterad erfarenhet av yrket
kunskap om växtbaserad kost
kunskap om specialkost och allergier
kunskaper om matsäkerhet och hygien
kunskaper i arbetet med egenkontroll
intresse för waldorfpedagogik

Om oss
Fredkullaskolan är en idéburen waldorfskola F-9 med tillhörande förskola. Idéburen betyder att vi verkar för en samhällsnyttig och icke-vinstutdelande skola präglad av mångfald och hållbar utveckling. Verksamheten består av totalt ca 190 barn/elever och ca 40 medarbetare varav tre tar hand om Fredkullaskolans hjärta: köket. Fredkullaskolan ligger naturskönt granne med naturreservatet Fontin på gångavstånd från Kungälvs centrum. Du kan läsa mer om verksamheten på fredkullaskolan.se.

Tillträde juli/augusti 2021. Intervjuer sker löpande.

Relaterade inlägg