Skolkurator

Skolkurator

Örjanskolan är en waldorfskola belägen i natursköna omgivningar precis vid kanten av Östersjön. Hos oss går elever från förskoleklass upp till klass 12 och i dagsläget har vi ca 285 elever. I vår närhet finns många olika verksamheter såsom Ytterjärna Kulturhus och dess park med dammar och växthus och Nibble gård med naturbruksgymnasium. Buss, med förbindelser som passar skolans tider, stannar precis utanför.

Vi söker nu efter en vikarierande skolkurator till vårt EHT, då vår nuvarande ska vara föräldraledig! Vi önskar en skolkurator på deltid, 40-50%.

Arbetsuppgifter
Elevhälsans psykosociala insats utförs av skolkuratorn. Skolkuratorns uppgift är att med stöd av sina kunskaper arbeta för att förebygga psykisk ohälsa och främja barnets utveckling. Som skolkurator ingår du i skolans elevhälsoteam och skall ge stöd till elever, pedagoger, rektorer och vårdnadshavare i psykosociala frågor. Utifrån vilket behov som finns kan stödet ges på individ-, grupp- och organisationsnivå. Samtalsstöd skall erbjudas till elever vid behov men någon behandling ingår inte i skolkuratorns uppdrag. I vissa fall samverkar du som skolkurator med andra instanser som exempelvis socialtjänst och polis.

Kvalifikationer
Vi söker dig som:
* i första hand har en socionomexamen, men välkomnar även liknande utbildningar
* har ett stort engagemang för elevernas lärande och utveckling
* har god förmåga att rådgiva och ge konsultativa insatser
skapar goda relationer med eleverna
* har god samarbetsförmåga med medarbetare och vårdnadshavare
* har fungerande rutiner runt dokumentation och uppföljning
* har erfarenhet av eller intresse för waldorfpedagogik

Personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid personliga förmågor och förhållningssätt. Du är ansvarstagande, kan ta egna initiativ och kan samarbeta. Vi ser att personlig utveckling liksom ständig verksamhetsutveckling är en naturlig del av Örjanskolan. Därför bör du som person vara intresserad av att utveckla dig själv så väl som att vara ett stöd i elevernas och verksamhetens utveckling.

Vi erbjuder:
* En skola i en i vacker miljö med stort fokus på arkitekturens och färgens betydelse för en god hälsa
* En skola som har som mål att se varje elev och kollega som en unik och värdefull människa
* En skola som värdesätter vikten av närodlad och ekologisk mat
* En skola som aktivt arbetar med att förbättra vår arbetsmiljö, där friskvårdsbidrag är ett sätt att stötta i individens egen hälsa.
* En skola som värdesätter att ha bra arbetsförhållanden med stor grad av frihet, kollektivavtal finns.

Vill du vara med och utveckla skolan tillsammans med oss är du välkommen med din ansökan!

För ansökan kontakta Johanna Sandberg via jobb@orjanskolan.se. Märk ansökan med “Skolkurator”. Då ansökningarna kommer att behandlas fortlöpande vill vi gärna ha din ansökan så snart som möjligt. Vi undanber oss bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Relaterade inlägg