Rektor

Rektor Martinskolan Söders Waldorfskola

OM FÖRETAGET
Stiftelsen Martinskolan är en fristående, idéburen och icke vinstdrivande skolverksamhet med säte i Hökarängen. Stiftelsens ändamål är att utveckla och driva waldorfpedagogisk verksamhet. Stiftelsen grundades 1976 och driver idag den näst största waldorfpedagogiska verksamheten i Sverige. I stiftelsens verksamheter ingår tre förskolor med plats för 123 barn; grundskola, anpassad skola med ca 400 elever. Stiftelsen driver även sex fritidsavdelningar i anslutning till de olika skolenheterna. Alla stiftelsens verksamheter ligger i vackra lokaler i natursköna Hökarängen – Farsta området. Medarbetarna har god utbildning och pedagogisk erfarenhet.
Stiftelsen Martinskolans vision är att vara en blomstrande waldorfskola för alla barn. Martinskolan grundades med devisen att vara just en skola för alla barn och ska fortsätta att vara det.
Martinskolan ska stoltsera med god kvalitet, en levande och rik dialog med föräldrar, vårdnadshavare och elever, och en utvecklande arbetsgemenskap. Martinskolan ska också vara en plats där elever, medarbetare och vårdnadshavare trivs och vill vara.

DINA ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en rektor med stort driv och engagemang som vill leda och utveckla Martinskolan i en spännande och utmanande tid.
Ditt uppdrag är att tillsammans med medarbetare säkerställa att varje elev får möjlighet att nå sin utvecklingsmässiga potential och inte bara bli “något” utan också “någon”.
I rollen ansvarar för du ca 400 elever fördelade på grundskola F-9, anpassad skola F-9 och resursskolan F-9 samt fritids och LSS fritids.
Som rektor har du ett helhetsansvar för att leda och utveckla det pedagogiska arbetet på skolan. Du ansvarar för att verksamheten lever upp till rådande styrdokument och att waldorfpedagogiken genomsyrar all undervisning och övrig verksamhet.

En tydlig uppgift är att utveckla och bygga organisationen vidare på ett ändamålsenligt och effektivt sätt och i detta skapa en tydlig rollfördelning. Att tillsammans med övriga ledning utveckla och förstärka den röda tråden från förskola till högstadium.

Martinskolan utvecklas kontinuerligt och medarbetarna har lagt en god grund av struktur och systematiskt kvalitetsarbete, här ser vi att du tar vid och leder den utvecklingen in i framtiden. Som en naturlig del av kvalitetsarbetet utvecklar du en effektiv kommunikation i organisationen, med elever, vårdnadshavare och omvärlden.

Som rektor har du ett övergripande arbetsgivar-, budget- och resultatansvar för Martinskolans pedagogiska personal och verksamhet.

Till din hjälp har du ett stort kollegium, biträdande rektor, en mindre stab av specialkompetenser, och en kvalitetsmedveten huvudman. Du leder skolan tillsammans med en administrativ chef som bär verksamhetens stödfunktioner och ni rapporterar båda till styrelsen för Stiftelsen Martinskolan.
Som rektor för Martinskolan är man även en viktig del av ledningsteamet som leder hela stiftelsen mot en sammanhållen, stark waldorfpedagogisk verksamhet för alla barn och elever. I teamet ingår rektor för förskolan och stiftelsens administrativa chef.

DIN PROFIL
Vi söker en rektor med ett självklart driv och med en erfarenhet att leda och utveckla skolorganisationer. Du har en vana att leda andra ledare och skilda kompetenser. Som ledare är du strategiskt skicklig och har du en god förmåga att strukturera i organisationer, följa upp och ständigt förbättra för bästa resultat.

Vi ser att du har erfarenhet av att arbeta som rektor alternativt biträdande rektor. Du har en adekvat högskoleutbildning och bör ha rektorsutbildning. För oss är det självklart att du har ett övertygande intresse av att leda och lära av en waldorfpedagogisk skola. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i waldorfskola eller har Waldorfutbildning. Vidare bör du erfarenhet av att leda anpassad skolgång och LSS.
Som person är du tydligt samarbetsorienterad, har ett smidigt förhållningssätt och ett prestigelöst fokus på det gemensamma målet. Du brinner för det pedagogiska arbetet och sätter alltid elevernas behov i centrum.

Du har lätt att vinna andras respekt och som god kommunikatör i tal och skrift når du på ett övertygande sätt fram till elever, medarbetare, vårdnadshavare och externa aktörer.
Som person är du nyfiken och lyhörd vilket skapar förutsättningar för andras möjlighet till delaktighet, här ser du medarbetarna som en resurs. Din människosyn är inkluderande och du ser mångfald som en tillgång.

Du är en stabil ledare som hanterar stress på ett konstruktivt sätt, bibehåller ett lugn vid motgångar och i pressade situationer.

Du är mycket väl insatt i skolans lagar och styrdokument och har en vana att hantera ekonomiskt ansvar.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och söker dig som är trygg i rektorsrollen samtidigt som du har en stark egen drivkraft och en glädje i det du gör. Här finns alla möjligheter för dig som är en visionär ledare och kan entusiasmera andra att driva förändringar på ett positivt sätt.

ANSÖKAN
Är det dig vi söker? Vi arbetar löpande med rekryteringsprocessen så skicka in din ansökan redan idag!
Sök tjänsten via: www.clockworkpersonal.se/lediga-jobb

I denna tillsättning samarbetar Stiftelsen Martinskolan med Clockwork Skolbemanning Rekrytering. Vid frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig chefsrekryterare, Björn Kullgard bjorn.kullgard@clwork.se

Relaterade inlägg