Administrativ chef

Administrativ chef till Martinskolan

Stiftelsen Martinskolan är en fristående, idéburen och icke vinstdrivande förskole- och skolverksamhet med säte i Hökarängen. Stiftelsens ändamål är att utveckla och driva waldorfpedagogisk verksamhet. Stiftelsen grundades 1976 och driver idag den näst största waldorfpedagogiska verksamheten i Sverige.
Till Stiftelsen Martinskolan, söders Waldorfskola, kommer våra barn och elever för att lära, få kunskaper och erfarenheter som rustar dem för framtiden.
Varje barn unikt och ska få möjlighet att lära och utvecklas utifrån sin förmåga. Stiftelsen Martinskolans organisation skapar de bästa förutsättningar för detta.
I stiftelsens verksamheter ingår tre förskolor som leds av en rektor med plats för 123 barn; en grundskola F-9 med ca 400 elever en grundsärskola och skolenhet för elever i behov av särskilt stöd, Lilla Martinskolan. Stiftelsen driver även fem fritidsavdelningar och en fritidsklubb i anslutning till de olika skolenheterna. Skolan leds av en rektor och biträdande rektor.
Känner du att detta är intressant och inspirerande får du här möjlighet att vara med och bidra.

Dina arbetsuppgifter:
Tillsammans med rektorer och biträdande rektor ingår du i skolans ledningsgrupp och arbetar för att skapa bästa möjliga förutsättningar för den pedagogiska verksamheten.
Som administrativ chef är ditt ansvarsområde skolans stödfunktioner; organisation och ekonomi, HR, kansli, IT, fastigheter, vaktmästeri, skolrestaurang och lokalvård.
I rollen har du ett tydligt ansvar för att stödja all administrativ personal i deras roller.
Du ansvarar för ekonomistyrningens utformning, budgetuppföljningar och har övergripande ekonomiskt och administrativt ansvar för skolans lokaler. Du leder analysarbetet, planeringsprocesser och genomför upphandlingar.
Inom HR ansvarar du att lönehantering sker korrekt och att arbetsrätten efterlevs.
Som administrativ chef driver du och utvecklar det systematiska arbetsmiljöarbetet. Du ansvarar för framtagande av statistik och kvalitetsuppföljningar.
Du säkerställer att lagar och förordningar inom det administrativa området efterlevs och ansvarar för att dokumentation sker systematiskt.
Du är ansvarig för kommunikationen såväl internt som externt och rapporterar direkt till stiftelsens styrelse.

Din profil:
Martinskolan söker en administrativ chef med högskoleutbildning inom ekonomi, HR eller motsvarande.
Vi söker dig som är en trygg ledare och en tydlig chef. Din profil är utvecklingsinriktad, strukturerad och kommunikativ. Du har god känsla för service och bemötande samt förstår din roll i sammanhanget. Din förmåga att samarbeta med andra är en förutsättning samtidigt som du har en hög grad av självständighet. Du har en mycket god analytisk förmåga, är systematisk och uttrycker dig bra i tal och skrift.
Vi ser att du har erfarenhet av personal- och arbetsgivaransvar, ekonomistyrning, upphandlingar, HR-arbete, uppföljning och utvärdering, systematiskt arbetsmiljöarbete, IT, information och kommunikation

Är det dig vi söker?
Vi arbetar löpande med rekryteringsprocessen så skicka in din ansökan redan idag!
Sök tjänsten via: www.clockworkpersonal.se/lediga-jobb
Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Vid frågor är du varmt välkommen att kontakta med Lena Lundström Stoltz 0702997900, lena.lundstrom@martinskolan.se

Relaterade inlägg