Lärare sv

Lärare svenska/SVA högstadiet

Till nästa läsår söker Ellen Keyskolan en erfaren lärare med behörighet i svenska/SVA på högstadiet.
Du kommer att undervisa i klasserna 7-9 och ha mentorsansvar med föräldrakontakt i en av dessa klasser. Du kommer både att undervisa i helklass och i mindre grupp och ha ansvar för nationella prov. Tjänsten är på heltid och är en tillsvidare anställning. Provanställning tillämpas. Vi lägger stor vikt vid det personliga mötet och att det känns bra för både dig och oss.

Om oss
Ellen Keyskolan är en liten waldorfskola med lugnt läge i vacker parkmiljö med lagom avstånd från Spånga station och Rissne T-bana. Vi har elever från F-klass till och med årskurs 9 med en klass i varje årskurs. Våra engagerade lärare möter eleverna individuellt där de befinner sig i sin utveckling. Syftet är att skapa en livslång lust till lärande genom nyfikenhet, förundran och engagemang. Skolan drivs som en icke vinstdrivande stiftelse och atmosfären upplevs som trygg och familjär.

I återkommande aktiviteter på skolan har föräldrar medansvar och deltar aktivt, vilket skapar gemenskap i den egna klassen och på hela skolan. Waldorfskolans värdegrund vilar på hänsyn och ansvarstagande som innebär respekt för alla människor och naturen, vårt livsrum. ”Hela människan” går i skolan – inte bara huvudet!

Din profil
Du är behörig i svenska och SVA för 7-9 och har god undervisningserfarenhet.
Du har waldorfutbildning eller är intresserad av att lära dig mer om waldorfpedagogiken.
Du har tålamod och märker om elever inte hänger med.
Du är kreativ och hittar alternativa förklaringssätt om elever inte förstår.
Du kan individualisera din undervisning så att du kan möta både elever som tar lång tid på sig och elever som fattar snabbt.
All erfarenhet inom specialpedagogik är meriterande.

Ansökan och frågor skickas till Lena Molin, rektor@eks.se.
Fackliga representanter:
Lena Granlund, Lärarnas riksförbund, lena.granlund.eks.se@gmail.com
Paula Jacob, Lärarförbundet, paula@solhemmet.se

Relaterade inlägg