Studie- och yrkesvägledare

Lunds Waldorfskola ligger sedan 1978 i Hardeberga strax utanför Lund och nära tätorterna Södra Sandby och Dalby. I den gamla byskolan med tillhörande lärarbostad hittar du våra yngre elever, därefter passerar du paviljongen, fotbollsplanen, fritidsskogen och de stora skolträdgårdsodlingarna. Nu är du nästan framme vid Säteriet, Hantverkshuset och Smedjan, där du hittar högstadieeleverna. Härifrån ser du ut över jordbrukslandskapet och om du har tur ser du ända bort till Öresundsbron.

Förutom en unik skolmiljö så har vi 240 fantastiska elever i klasserna F-9 och 60 lika fantastiska medarbetar, som alla tillsammans varje dag skapar en levande skola med glädje och kreativitet.

Vi utgår ifrån Lgr 22 och de nationella styrdokumenten. Allt i samklang med Waldorfpedagogikens kompletterande läroplan ”En väg till frihet”.

Arbetsbeskrivning

Att få vara delaktig i en ungdomsprocess med att identifiera sig själv, sina drömmar och staka ut vägen mot målen – det är din vardag som studie- och yrkesvägledare på Lunds Waldorfskola. Du arbetar för att stötta eleverna i denna process tillsammans med skolans övriga personal och kommer ingå i skolans elevhälsoteam tillsammans med kurator, specialpedagog, socialpedagog och skolsköterska.

I ditt uppdrag som studie- och yrkesvägledare i grundskolan ingår att utveckla elevernas möjligheter till framtida studier och yrkesval. Du skapar förutsättningar för eleverna att lära känna sig själva genom samtal om deras intressen, förmågor, studier och praktik. Vi vill att våra elever ska bli medvetna om sina egna talanger och styrkor, och få kompetens och kunskap för att kunna göra väl underbyggda val för sina fortsatta studier.

Du delger information till elever och vårdnadshavare om olika val inom grundskolan som ligger till grund för framtida studie- och yrkesval.

Du har motiverande vägledningssamtal, samordnar PRAO och bistår vid ansökningsförfarande.

Du ser till att skolan följer lagar och förordningar vad gäller studie- och yrkesvägledning samt att vi som skola utvecklas i förhållande till samhällstrender och arbetsmarknadens förändringar med sikte på att förbereda och rusta våra elever inför framtiden.

Tyngdpunkten i uppdraget är mot elever i årskurs 7–9, men innebär även att medverka kring studie- och yrkesvägledning för yngre elever.

Kvalifikationer

Vi söker dig med en studie- och yrkesvägledarexamen. Du har goda kunskaper om studie- och yrkesvägledarens arbete och vill driva och utveckla detta arbete på skolan för varje elevs bästa. Vi ställer stora krav på flexibilitet och att du kan arbeta i såväl grupp som enskilt.

Du ska ha goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift, och vara trygg med att använda IT i det dagliga arbetet. Du arbetar systematiskt och välplanerat. För att lyckas i rollen behöver du vara en förtroendeingivande person som har lätt för att skapa relationer. Din förmåga att intressera, entusiasmera och engagera värderas högt. Omvärldsorientering, nytänkande och tydligt elevfokus är nyckelord som du förväntas vara med och förverkliga i det dagliga arbetet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för arbetet.

Tjänsten är på 40% och kan ev. kombineras med annat uppdrag på skolan för utökning.

Vi inleder alla tillsvidaretjänster med 6 månaders provanställning.

Tillträde 220801

Då närmaste busshållplats ligger ca 20 minuters promenadväg bort underlättar det med tillgång till bil.

Vi arbetar med ett löpande urval vilket innebär att vi kontaktar och intervjuar kandidater under ansökningstiden. Så vänta inte utan sök nu!

Om du blir erbjuden tjänst ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister.

Vi undanber oss vänligt men bestämt kontakt med rekryterings- och mediaföretag.

Din ansökan skickar du till skolans HR administratör Pia Larsson: pia.larsson@lundswaldorfskola.se

Relaterade inlägg