Klasslärare

Ellen Keyskolan söker klasslärare

Som klasslärare arbetar du med berättande, upplevelser, experiment och estetiskt utförande. Klassläraren har en central roll i waldorfpedagogiken och ansvarar för övervägande delen av ämnena i den egna klassen. Skoldagen inleds med ett längre undervisningspass på 90 minuter. Svenska, matematik, SO och NO läses då i teman om 2-4 veckor, så kallad morgonperiodsundervisning. Tjänsten är på heltid men deltid kan diskuteras. Vi tillämpar provanställning.

Om oss
Ellen Keyskolan är en liten waldorfskola med lugnt läge i vacker parkmiljö med lagom avstånd från Spånga station och Rissne T-bana. Vi har elever från F-klass till och med årskurs 9 med en klass i varje årskurs. Våra engagerade lärare möter eleverna individuellt där de befinner sig i sin utveckling. Syftet är att skapa en livslång lust till lärande genom nyfikenhet, förundran och engagemang. Skolan drivs som en icke vinstdrivande stiftelse och atmosfären upplevs som trygg och familjär.

I återkommande aktiviteter på skolan har föräldrar medansvar och deltar aktivt, vilket skapar gemenskap i den egna klassen och på hela skolan. Waldorfskolans värdegrund vilar på hänsyn och ansvarstagande som innebär respekt för alla människor och naturen, vårt livsrum. ”Hela människan” går i skolan – inte bara huvudet!

Din profil
Du som söker tjänsten är behörig lärare med erfarenhet av att arbeta i waldorfskola eller är intresserad av att lära dig mer om waldorfpedagogiken.
Du har tålamod och märker om elever inte hänger med.
Du är kreativ och hittar alternativa förklaringssätt om elever inte förstår.
Du kan individualisera din undervisning så att du kan möta både elever som tar lång tid på sig och elever som fattar snabbt.

Ansökan skickas till Lena Molin, rektor@eks.se.
Frågor besvaras av biträdande rektor Åsa Larsson Liefvendahl, asa.liefvendahl@eks.se, telefon 070-883 42 32.
Fackliga representanter:
Lena Granlund, Lärarnas riksförbund, lena.granlund.eks.se@gmail.com
Paula Jacob, Lärarförbundet, paula.jacob@eks.se.

Relaterade inlägg