Rektor

Mikaeliskolan är Nyköpings äldsta friskola – en icke vinstdrivande waldorfskola startad 1986. Skolan drivs av en stiftelse med lärare och föräldrar representerade. På skolan finns förskoleklass t.o.m årskurs 9 samt fritids.

Mikaeliskolan är en skola där alla känner igen och bryr sig om varandra. Vår vackra skolmiljö inbjuder till lek, äventyr och fantasi. Klassrum och övriga lokaler skapar både ro och kreativitet. Vi har eget kök som serverar ekologisk mat.

Sedan 1997 finns vi på nuvarande plats, invid ett naturreservat som ofta används för att upptäcka och lära. 2019 byggdes skolan ut och eftersom elevantalet fortsätter att öka är vi nu inne i ytterligare utbyggnadsfas. Här går idag 180 barn och här arbetar 35 personer. Målet är en skola med plats för 250 barn år 2030.

På Mikaeliskolan har vetenskap, konst och hantverk lika stor betydelse. Gemenskap och föräldrars engagemang är av stor vikt. Vi följer årstidernas rytm och arrangerar höstmarknad, Mikaelispel, lyktfest, vårstädning och trädgårdsfest.

Om tjänsten
Som rektor är du skolans pedagogiska ledare och ansvarar för personal och ekonomi utifrån en helhetsbild, med fokus på alla elevers behov och waldorfpedagogiken. Din uppgift är att samordna medarbetarnas dagliga arbete, elevernas resultat och de långsiktiga målen utifrån Lgr11 och waldorfskolornas läroplan. Du ansvarar för att det finns en röd tråd i kvalitetsarbetet och skolans inre utveckling.

I rektorsrollen arbetar du enligt huvudmannens satta ramar och med kollegiet till din hjälp. Ditt ledarskap bygger på delaktighet och tron på att alla medarbetare tar ansvar på sin nivå. Som rektor motiverar och engagerar du dina medarbetare samt förser dem med de förutsättningar och befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål.

Om dig
Vi söker dig som har erfarenhet av att leda människor som rektor eller biträdande rektor. Du har pedagogisk utbildning och erfarenhet, gärna inom waldorfpedagogik. Avslutad rektorsutbildning är meriterande.

Du skapar en struktur och kultur som utmärks av ansvar, tillit och en känsla av samhörighet hos såväl elever som vuxna. Du tänker strategiskt, långsiktigt och ekonomiskt när du planerar verksamheten. Du är lyhörd, förtroendeingivande och tydlig i dina kontakter med medarbetare, elever, vårdnadshavare och andra. Du vågar ta beslut och handlar utifrån waldorfpedagogikens grunder samt fastställda mål och planer.

Ansök så snart som möjligt, dock senast 9 januari, urval och intervjuer sker löpande. Ansvarig för rekryteringen är Jonas Berkling, ProAcademic AB. ProAcademic och dess systerföretag Rektorspoolen AB är specialiserade på rekryteringar och interimslösningar inom utbildningssektorn. Jonas nås på 0709-202 333 eller jonas@proacademic.se.

Ansök här: https://www.recruto.se/apps/ads/view/id/43918-proacademic-ab-nykoping-mikaeliskolan-i-nykoping-soker-ny-rektor/tracking/5

Varmt välkommen med din ansökan.

Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Anställningsvillkor: Heltid. Tillsvidare

Relaterade inlägg