Rektor

Är Du en tydlig, varm och engagerad ledare med förmåga att se dina kollegor? Har Du lätt för att samarbeta med både barn och vuxna? Har Du dessutom en god administrativ och organisatorisk förmåga och en vilja att delegera och ge tydligt eget ansvar på ett för verksamheten gynnsamt sätt? Då vill vi gärna träffa Dig för att höra hur just Du vill vara med och utveckla vår fantastiska Waldorfskola in i framtiden!

Arbetsuppgifter
Som rektor är du verksamhetens pedagogiska ledare. Du har helhetsansvar för elever, medarbetare, arbetsmiljö, ekonomi samt skolans kvalitets- och skolutveckling. Du har även ansvar för att verksamheten lever upp till nationella mål, huvudmannens riktlinjer och pedagogisk utveckling. I din roll som rektor är du en god ambassadör för Örjanskolan och för Waldorfpedagogiken i Sverige.

Du kommer ha ett nära samarbete med skolans kollegium och ledningsgrupp som består av samordnare för fritids och gymnasium samt arbetslagsledare för grundskola och gymnasium. Du arbetar även nära huvudman (styrelse) och skolchef som bistår i skolans övergripande kvalitetsarbete. Som rektor erbjuds du mentor och har tillgång till kompetensutveckling.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, semestertjänst 100%, vi tillämpar provanställning. Tillträde enligt överenskommelse, dock senast 1/8 2022. Vid tidigare tillsättning erbjuds en längre introduktion (vårterminen 2022).

Kvalifikationer
Vi söker dig som:
* har kunskap och/eller ett genuint intresse för waldorfpedagogik i ett framtidsperspektiv.
* har pedagogisk insikt som du fått både genom en pedagogisk utbildning och erfarenhet, vilket gör dig väl förtrogen med aktuella styrdokument.
* har rektorsutbildning och/eller annan ledarskapsutbildning, erfarenhet av rektorsuppdrag är meriterade.

Örjanskolan är en waldorfskola belägen i natursköna omgivningar precis vid kanten av Östersjön. Skolans drivs i föreningsform, är medlem i Idéburna skolors riksförbund och är en icke vinstdrivande verksamhet.

På Örjanskolan har vi elever från förskoleklass upp till klass 12 och i dagsläget går det ca 290 elever här. Örjanskolan har funnits i över 40 år och är en utbildningsplats som står för waldorfpedagogikens både kulturella och naturvetenskapliga bredd och fördjupning. Undervisningen bedrivs i lokaler som är noga formgivna och färgsatta för att bidra till en trivsam och lugn miljö att växa och utvecklas i. Skolan har ett rikt kulturliv och många aktiviteter sker i nära samverkan med föräldrakretsen.

I vår närhet finns många olika verksamheter såsom Ytterjärna Kulturhus och dess park med dammar och växthus, Nibble gård med naturbruksgymnasium, Nibble handelsträdgård med spännande framtidsprojekt inom odling i samarbete med ”Under tallarna”, samt YIPs internationella utbildningsprogram för ungdomar. En kreativ miljö med stora möjligheter för praktisk och pedagogisk samverkan.Buss, med förbindelser som passar skolans tider, stannar precis utanför.

Ansökan
Ansökan skickas till, jobb@orjanskolan.se senast 22-01-31. Vid frågor kontakta styrelsens ordförande Ellinor Andersson 073-655 14 95 eller skolchef Frida Sandberg 070-35 34 620.

Vi undanber oss bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Relaterade inlägg