Hjälplärare

Hjälplärare/medlärare

Idunskolan söker dig som vill samarbeta pedagogiskt med klassläraren i en av våra klasser.
Vi kallar rollen för hjälplärare och är alltså inte en assistenttjänst.
I våra klasser strävar vi efter ett tvålärarsystem, där hjälpläraren tillsammans och i samråd med den undervisande klassläraren möjliggör en inkluderande lärmiljö för alla elever.
Fokus i denna tjänst läggs på elevernas läs- och skrivutveckling.

Vi vill träffa dig som vill arbeta som hjälplärare i en av våra klasser from november, men annan tidpunkt för start kan diskuteras, likaså tjänstegraden (som innefattar 60-80%, fördelad måndag-fredag). Tjänsten är en visstidsanställning fram till juni 2022, som kan utvecklas till tillsvidareanställning nästa läsår.
Tjänsten kan kanske passa dig som nyligen pensionerades som lärare eller dig som studerar till lärare?

Du har antingen utbildning och erfarenhet av waldorfskolan, eller längtar efter att arbeta i ett waldorfsammanhang där man strävar efter att ha högt i tak och att det ska finnas utrymme för det pedagogiska samtalet. Vi ser helst att du är behörig lärare eller har en påbörjad utbildning. Erfarenhet av arbete som undervisande lärare är ett krav.

Vi lägger stor vikt vid god kommunikativ och social förmåga. Som lärare har du lätt att samarbeta och du engagerar dig i dina elever, som uppfattar dig som tydlig och intresserad.
På Idunskolan är vi alltid öppna för att träffa intresserade och engagerade pedagoger och vi organiserar våra tjänster utifrån den kompetens som du har eller kan utveckla genom handledning och samarbete med kollegorna.

Idunskolan har precis fyllt 20 år och ligger naturskönt i Saltsjö-Boo i Nacka, alldeles intill ett naturreservat men mycket nära busshållplatsen för bussarna till och från Slussen.
Vi har en klass per årskurs F-9. Det finns stora möjligheter till såväl utepedagogik som odling. Våra elever är ute i ur och skur. Är du friluftsintresserad är vi skolan för dig!

Du är välkommen att kontakta mig, Cristina Di Marco, om du har frågor kring tjänsten eller om du förutsättningslöst vill komma och besöka vår vackra skola och berätta om dig själv.
Välkommen med ditt cv och ett personligt brev till rektor@idunskolan.se.

Relaterade inlägg