Rektor

Bli rektor för Waldorfskolan i Nationalstadsparken!

Vill du leda en liten och dynamisk skola i historisk och naturskön miljö? Brinner du för att genomföra waldorfpedagogik och utveckla den i det 21:a århundradet? Kan du entusiasmera kunniga och självständiga medarbetare, ansvara för budget och samverka med föräldrar, myndigheter och andra parter?

Hagaskolan, Waldorfskolan i Nationalstadsparken, grundades 2006 med visionen att vara en kulturbärande skola mitt i samhället. Skolan har i dag omkring 200 elever i klasserna F-9 och ligger i Hagaparken i Solna med närhet till strövområden och Brunnsviken.

Skolans huvudman är en ideell förening vars mål är att med den waldorfpedagogiska helhetssynen som verktyg ge barnen och eleverna de bästa förutsättningar för kreativitet, upptäckarlust och kunskapsinhämtning. Hagaskolan är den första skolan i Norden att servera helt växtbaserad skollunch, med inriktning på ekologiska råvaror.

Vi tror att du:
– har intresse för och erfarenhet av waldorfpedagogik
– har erfarenhet av arbete i en arbetsledande funktion inom skolväsendet med verksamhets-, personal, och budgetansvar
– är flexibel och lyhörd
– trivs i en miljö där du har stora möjligheter att påverka
– talar och skriver svenska och engelska flytande

Därutöver meriterar:
– påbörjad eller avslutad rektorsutbildning
– pedagogisk högskoleutbildning
– waldorflärarutbildning eller erfarenhet av att arbeta på en waldorfskola

Skolans avgående rektor, som har arbetat på skolan i tio år, kommer att finnas tillgänglig under vårterminen 2021, och det är önskvärt att sökande om möjligt kan tillträda under denna period, för ett så smidigt överlämnande som möjligt.

Skolan kommer att flytta in i mer ändamålsenliga, nyrenoverade och större lokaler under kommande läsår, i omedelbar anslutning till nuvarande byggnader. Skolan kommer då kunna ta emot fler elever.
Som rektor kommer du att, förutom att ansvara för att skolans arbete och uppdrag genomförs, även ansvara för etableringen i de nya lokalerna.

Tjänsten är på 100 % med tillträde så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.

Rekryteringen
Sista ansökningsdag är 2021-02-21, urval och intervjuer kommer att ske löpande. Sänd ansökan till styrelsen@waldorfskolan.se

För mer information om skolan, tjänsten och föreningen (Huvudmannen) är du välkommen att kontakta skolchef Stefan Fors, telefon 073-030 09 90 eller mejl stefan@fors.se. Läs mer om skolan på waldorfskolan.se

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt annonsförsäljare i samband med denna rekrytering.

Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning. Vi uppmuntrar därför dig som söker att i direkt anslutning till att du skickar in din ansökan beställa ett utdrag från belastningsregistret. Blanketten för att beställa utdraget hittar du via polisen.se

Relaterade inlägg