Klasslärare

Idunskolan söker dig som är eller vill bli klasslärare i en av våra klasser.
På Idunskolan är vi alltid öppna för att träffa intresserade och engagerade waldorfpedagoger och vi organiserar våra tjänster inför varje läsår utifrån den kompetens som finns eller kan utvecklas inom det befintliga kollegiet. Vi försöker arbeta med rekrytering med god framförhållning och vi inspireras av mötet med alla dem som vill ställa sig till förfogande för att waldorfpedagogiken ska fortsätta att utgöra det välbehövliga alternativet. Därför tydliggör vi inte i denna annons vilken årskurs tjänsten avser.

Vårt ideal är att en klasslärare följer sin klass genom hela grundskolan, men vi har etablerat former för intern fortbildning och utvecklingsmöjligheter, så att varje år förstärker vi såväl hela arbetslagets som varje enskild pedagogs kompetens utifrån våra behov.

Vi vill träffa dig som vill arbeta som waldorflärare med ansvar för en klass. Din kompetens, erfarenhet och ambition blir utgångspunkten för vilken tjänst vi eventuellt kan erbjuda dig.

Du har antingen utbildning och erfarenhet av waldorfskolan, eller längtar efter att arbeta i ett waldorfsammanhang där man strävar efter att ha högt i tak och att det ska finnas utrymme för det pedagogiska samtalet. Waldorfpedagogikens grunder utgör ofta startpunkten för våra diskussioner.

Vi ser helst att du är behörig lärare eller har en påbörjad utbildning. Erfarenhet av arbete som undervisande lärare är ett krav. Vi lägger stor vikt vid god kommunikativ och social förmåga. Som lärare har du lätt att leda dina elever, som uppfattar dig som tydlig och engagerad.

Vi söker dig som kan arbeta heltid from augusti 2021, men eventuell tidigare anställning kan diskuteras. Tjänsten är tillsvidare med initial provanställning.

Varje vår innan sommarlovet arbetar vi tillsammans en vecka för att förbereda oss inför kommande året. Vi ser gärna att du är med oss och lär känna oss.

Idunskolan ligger naturskönt i Saltsjö-Boo i Nacka, alldeles intill ett naturreservat men mycket nära busshållplatsen för bussarna till och från Slussen. Vi har en klass per årskurs f-9. Det finns stora möjligheter till såväl utepedagogik som odling. Våra elever är ute i ur och skur. Är du friluftsintresserad är vi skolan för dig!

Du är välkommen att kontakta mig, Cristina Di Marco, om du har frågor kring tjänsten eller om du förutsättningslöst vill komma och besöka vår vackra skola och berätta om dig själv.
Välkommen med ditt cv och ett personligt brev till rektor@idunskolan.se eller ring 08 7478110.

Relaterade inlägg