Skolkurator

Emiliaskolan, som fyller 30 år i år, är en Waldorfskola i Höör. Vi finns på gångavstånd från Höörs station, i ett naturskönt läge med skogen inpå knutarna. Vi har en klass per årskurs med högst 24 elever per klass, och ett eget fritidshem i huset. Förskolan Lill-Emilia finns också i byn. Vi söker nu en kurator för arbete 10 timmar i veckan.

Vi erbjuder:

Emiliaskolan kännetecknas av en helhetssyn på eleverna som syftar till att utveckla hela människan – tanke, känsla och vilja. Några saker som utmärker vår pedagogik är att vi arbetar med temaperioder, prioriterar skapande aktiviteter som bild, hantverk och musik, och ofta använder oss av den vackra skogen som vi har precis utanför dörrarna.

Som kurator hos oss får du arbeta med ett erfaret och engagerat elevhälsoteam. Vi diskuterar gärna såväl tillträdesdatum som arbetstider med dig, för att hitta det som passar oss båda bäst.

I vår roll som arbetsgivare välkomnar vi mångfald och strävar efter att ta tillvara det bästa hos varje medarbetare, vilket ger dig goda möjligheter att utvecklas tillsammans med oss. Vi har kollektivavtal och erbjuder friskvårdsbidrag.

Vi söker:

Som kurator

-arbetar du för tidig upptäckt och tidiga insatser till elever som far illa, finns i socialt utsatta sammanhang, eller visar tecken på psykisk ohälsa.

-arbetar du hälsofrämjande och aktivt för att förebygga psykisk ohälsa, diskriminering, trakasserier och kränkande behandling.

-stödjer och samarbetar du med skolans personal i elevärenden av psykosocial karaktär.

-dokumenterar du noggrant ditt arbete och sköter nödvändiga kontakter med till exempel kommun och vårdnadshavare.

Vi söker dig som är utbildad socionom eller har annan likvärdig utbildning och erfarenhet. Vi tror att du behöver vara en trygg och förtroendeskapande person, som är kommunikativ och bra på att föra motiverande samtal. Du bör också vara noggrann, strukturerad och insatt i de lagar och regler som styr ditt arbete.

Vi vill att du delar vår helhetssyn på elevernas utveckling, där vi strävar efter att både tanke, känsla och vilja ska komma till sin rätt. Det innebär till exempel att värdesätta alla elevers unika förutsättningar, och vara beredd att möta dem där de befinner sig.

Ansökan:

Skicka din ansökan med cv och personligt brev till vår skolsekreterare på johanna.hanell@emiliaskolan.se senast den 15 november. Urval sker löpande.

Om du har frågor är du välkommen att ringa till vårt kansli på telefon 0413-275 12. Vi svarar oftast vardagar 8.30 till 12, men under vecka 44 håller vi stängt.

Relaterade inlägg