Skolkurator

Örjanskolan är en waldorfskola belägen i natursköna omgivningar precis vid kanten av Östersjön. Hos oss går elever från förskoleklass upp till klass 12 och i dagsläget har vi ca 280 elever. I vår närhet finns många olika verksamheter såsom Ytterjärna Kulturhus och dess park med dammar och växthus och Nibble gård med naturbruksgymnasium. Buss, med förbindelser som passar skolans tider, stannar precis utanför.

Vi söker nu en ny skolkurator till vårt EHT då vår nuvarande går i pension. Vi önskar en skolkurator på deltid där tjänstgöringsgrad går att diskutera något.

Arbetsuppgifter
Elevhälsans psykosociala insats utförs av skolkuratorn. Skolkuratorns uppgift är att, med stöd av sina kunskaper, arbeta för att förebygga psykisk ohälsa och främja barnets utveckling. Som skolkurator ingår du i skolornas lokala elevhälsoteam och skall ge stöd till elever, pedagoger, rektorer och vårdnadshavare i psykosociala frågor. Utifrån vilket behov som finns kan stödet ges på individ-, grupp- och organisationsnivå. Samtalsstöd skall erbjudas till elever vid behov men någon behandling ingår inte i skolkuratorns uppdrag. I vissa fall samverkar du som skolkurator med andra instanser som exempelvis socialtjänst och polis.

Kvalifikationer
Vi söker dig som:
i första hand har en socionomexamen, men välkomnar även liknande utbildningar
har ett stort engagemang för elevernas lärande och utveckling
har god förmåga att rådgiva och ge konsultativa insatser
skapar goda relationer med eleverna
har god samarbetsförmåga med medarbetare och vårdnadshavare
har fungerande rutiner runt dokumentation och uppföljning
har erfarenhet av eller intresse för waldorfpedagogik

Personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid personliga förmågor och förhållningssätt. Du är ansvarstagande, kan ta egna initiativ och kan samarbeta. Vi ser att personlig utveckling liksom ständig verksamhetsutveckling är en naturlig del av Örjanskolan. Därför bör du som person vara intresserad av att utveckla dig själv så väl som eleverna och verksamheten. Du har ett äkta intresse av att finna goda vägar till lärande.

Vill du vara med och utveckla skolan tillsammans med oss är du välkommen med din ansökan. Sista ansökningsdagen är 20-10-25.

Vi undanber oss bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Relaterade inlägg