Matte/NO-lärare

Emiliaskolan, som fyller 30 år i år, är en Waldorfskola i Höör. Vi finns på gångavstånd från Höörs station, i ett naturskönt läge med skogen inpå knutarna. Vi har en klass per årskurs med högst 25 elever per klass, och ett eget fritidshem i huset. Förskolan Lill-Emilia finns också i byn. Vi behöver nu förstärkning inom matematik och de naturvetenskapliga ämnena, och söker två lärare för mellan- och högstadiet.

Vi erbjuder:
Emiliaskolan kännetecknas av en helhetssyn på eleverna som syftar till att utveckla hela människan – tanke, känsla och vilja. Några saker som utmärker vår pedagogik är att vi arbetar med temaperioder, prioriterar skapande aktiviteter som bild, hantverk och musik, och ofta använder oss av den vackra skogen som vi har precis utanför dörrarna.

Vi söker nu två medarbetare med kompetens inom matematik och NO. Vi tänker oss att den ena främst ska arbeta med matteundervisning för högstadiet, och den andra med matte och NO på mellanstadiet. Denna fördelning, liksom omfattning på tjänsterna, kan diskuteras utifrån din bakgrund och erfarenhet. Vi ser gärna att du kan börja så snart som möjligt.

I vår roll som arbetsgivare välkomnar vi mångfald och strävar efter att ta tillvara det bästa hos varje medarbetare, vilket ger dig goda möjligheter att utvecklas tillsammans med oss. Vi har kollektivavtal och erbjuder friskvårdsbidrag.

Vi söker:
Vi söker i första hand dig som är legitimerad lärare i matematik och/eller NO. Om du inte är det, behöver du ha fått gedigna ämneskunskaper på annat sätt, och ha erfarenhet av att arbeta med barn och unga. Det är ett stort plus om du arbetat i någon Waldorfverksamhet, eller fått kunskap om vår pedagogik på annat sätt, men intresse och nyfikenhet kan också räcka långt.

Du är trygg i din lärarroll och arbetar självständigt, men kan vara flexibel och hjälpa dina kollegor när det behövs. Vi vill också att du delar vår helhetssyn på elevernas utveckling, där vi strävar efter att både tanke, känsla och vilja ska komma till sin rätt. Det innebär till exempel att värdesätta alla elevers unika förutsättningar, och att planera undervisningen utifrån var eleverna befinner sig. Vi förväntar oss också att du, i samarbete med dina kollegor, bidrar till att utveckla och förbättra såväl din undervisning som skolan i stort.

Ansökan:
Skicka din ansökan med cv och personligt brev till skolsekreterare johanna.hanell@emiliaskolan.se senast den 16 oktober. Berätta i ditt brev vilken eller vilka av tjänsterna du är intresserad av. Urval sker löpande.
Om du har frågor är du välkommen att ringa till vårt kansli på telefon 0413-275 12 vardagar 8.30 till 11.30.

Relaterade inlägg