Idrottslärare

Emiliaskolan, som fyller 30 år i år, är en Waldorfskola i Höör. Vi finns på gångavstånd från Höörs station, i ett naturskönt läge med skogen inpå knutarna. Vi har en klass per årskurs med högst 25 elever per klass, och ett eget fritidshem i huset. Förskolan Lill-Emilia finns också i byn. Vi söker nu en idrottslärare på 60 % för årskurs 3 till 9.

Vi erbjuder:
Emiliaskolan kännetecknas av en helhetssyn på eleverna som syftar till att utveckla hela människan – tanke, känsla och vilja. Vi tror att man lär sig på många olika sätt, till exempel med kroppen och genom rörelse. Därför är fysisk aktivitet och utomhusvistelse integrerat i många av våra ämnen, och idrottslektionerna ett viktigt inslag under veckan.

Anställningen är på 60% med önskad start den 2 november. Vill du arbeta mer än så finns möjlighet att även vikariera i andra ämnen.

I vår roll som arbetsgivare välkomnar vi mångfald och strävar efter att ta tillvara det bästa hos varje medarbetare, vilket ger dig goda möjligheter att utvecklas tillsammans med oss. Vi har kollektivavtal och erbjuder friskvårdsbidrag.

Vi söker:
Vi söker i första hand dig som är legitimerad lärare i Idrott och hälsa. Om du inte är det, behöver du ha tidigare erfarenhet av att arbeta med barn och unga i grupp, kanske som ledare i någon fritidsverksamhet eller liknande. Det är ett stort plus om du arbetat i någon Waldorfverksamhet, eller fått kunskap om vår pedagogik på annat sätt, men intresse och nyfikenhet kan också räcka långt.

Du är trygg i din lärarroll och arbetar självständigt, men kan vara flexibel och hjälpa dina kollegor när det behövs. Vi vill också att du delar vår helhetssyn på elevernas utveckling, där vi strävar efter att både tanke, känsla och vilja ska komma till sin rätt. Det innebär till exempel att värdesätta alla elevers unika förutsättningar, och att planera undervisningen utifrån var eleverna befinner sig. Vi förväntar oss också att du, i samarbete med dina kollegor, bidrar till att utveckla och förbättra såväl din undervisning som skolan i stort.

Ansökan:
Skicka din ansökan med cv och personligt brev till skolsekreterare johanna.hanell@emiliaskolan.se senast den 15 oktober. Urval sker löpande.

Om du har frågor är du välkommen att ringa till vårt kansli på telefon 0413-275 12 vardagar 8.30 till 11.30.

Relaterade inlägg