Lärare

Emiliaskolan, som fyller 30 år i år, är en Waldorfskola i Höör. Vi finns på gångavstånd från Höörs station, i ett naturskönt läge med skogen inpå knutarna. Vi har en klass per årskurs med högst 25 elever per klass, och ett eget fritidshem i huset. Förskolan Lill-Emilia finns också i byn. Vi söker nu en klasslärare till lågstadiet, för ett föräldraledighetsvikariat.

Vi erbjuder:
Emiliaskolan kännetecknas av en helhetssyn på eleverna som syftar till att utveckla hela människan – tanke, känsla och vilja. Du som klasslärare har en viktig roll i detta. Du ansvarar själv för större delen av undervisningen, men ämneslärare kan ta vissa ämnen beroende på din kompetens och behörighet. Du får också stöd och hjälp av vårt erfarna och engagerade kollegium.

Några saker som kännetecknar vår pedagogik är att vi arbetar med temaperioder, prioriterar skapande aktiviteter som bild, hantverk och musik, och ofta använder oss av den vackra skogen som vi har precis utanför dörrarna. I vår roll som arbetsgivare välkomnar vi mångfald och strävar efter att ta tillvara det bästa hos varje medarbetare, vilket ger dig goda möjligheter att utvecklas tillsammans med oss.
Anställningen är inledningsvis ett föräldraledighetsvikariat. För rätt person kan det sedan finns möjlighet till tillsvidareanställning. Omfattningen kan anpassas utifrån dina önskemål, men vi tänker oss mellan 75 och 100%. Vi ser gärna att du kan börja så snart som möjligt.

Vi har kollektivavtal och erbjuder friskvårdsbidrag.

Vi söker:
Vi söker i första hand dig som är legitimerad lärare, och gärna har tidigare erfarenhet av att arbeta som klasslärare. Det är ett stort plus om du arbetat i någon Waldorfverksamhet, eller fått kunskap om vår pedagogik på annat sätt, men intresse och nyfikenhet kan också räcka långt.

Du är trygg i din lärarroll och arbetar självständigt, men kan vara flexibel och hjälpa dina kollegor när det behövs. Vi vill också att du delar vår helhetssyn på elevernas utveckling, där vi strävar efter att både tanke, känsla och vilja ska komma till sin rätt. Det innebär till exempel att värdesätta alla elevers unika förutsättningar, och att planera undervisningen utifrån var eleverna befinner sig. Vi förväntar oss också att du, i samarbete med dina kollegor, bidrar till att utveckla och förbättra såväl din undervisning som skolan i stort.

Ansökan:
Skicka din ansökan med cv och personligt brev till vår skolsekreterare på johanna.hanell@emiliaskolan.se senast den 6 oktober. Urval sker löpande.

Om du har frågor är du välkommen att ringa till vårt kansli på telefon 0413-275 12 vardagar 8.30 till 11.30.

Relaterade inlägg