Förskollärare

Waldorfförskolan söker just nu en storbarnspedagog till en härlig liten grupp av sju barn, med start omgående alternativt till hösten 2020, samt en småbarnspedagog till hösten 2020. Vi söker dig som har ett hjärta som brinner för waldorfpedagogiken.

Rekrytering sker löpande, inkom med din ansökan så snart som möjligt!

OM WALDORFFÖRSKOLAN:
Lill-Emilia Barnträdgård har idag två avdelningar; Trollsländan och Violen. Båda avdelningarna är belägna i villaområden men med skogen runt om hörnet. Vi har idag två storbarnsgrupper och två småbarnsgrupper. Vi ingår i samma organisation som Emiliaskolan och har ett tätt samarbete med skolan. I natursköna Höör i mitten av Skåne, söker vi nu waldorfförskollärare på Waldorfförskolan Lill-Emilia Barnträdgård. Här finns chansen för dig som att tycker om att arbeta med sagoberättande, kreativitet och vara ute i naturen och arbeta med naturmaterial, då vi arbetar mycket med utepedagogik. Konstnärlighet, mycket lek, värme, intresseväckande upplevelser och vardagligt praktiskt arbete är vårt signum.

För att söka jobb hos oss ÄR DET ETT KRAV att du:
– Har ett gediget intresse av Waldorfpedagogiken, eller en stark önskan att lära dig mer om waldorfpedagogik. Det är viktigt att waldorfpedagogiken resonerar med dig som person.
– Du är ansvarstagande. Du ska ha hand om barns omvårdnad, säkerhet och välmående.
– Du är lugn, trygg och metodisk och tycker om att arbeta med barn.
– Är intresserad av att vidareutbilda dig inom waldorfpedagogiken.

OM DEN VI SÖKER:
Du ska kunna ta eget ansvar för din barngrupp, vara engagerad i ditt arbete med barnen och ha lätt för att ta initiativ samt se lösningar och möjligheter i olika situationer. På förskolan tar alla pedagoger ett stort ansvar för det pedagogiska innehållet, vilket betyder att du kommer att få stor frihet att utforma det waldorfpedagogiska arbetet.

Du är utbildad förskollärare, barnskötare eller har lång erfarenhet av att arbeta inom förskola. Det är mycket meriterande om du har gått på Waldorflärarhögskolan eller Vårdinge Bys utbildning för waldorfbarnskötare.

OM TJÄNSTEN:
Lill-Emilia Barnträdgård är en Waldorfförskola där du som pedagog är aktiv i barngruppen med mycket utelek, sagoberättande, hantverk samt planering av de särskilda händelser under året som hör Waldorfpedagogiken till. Barngrupperna är något mindre än i vanlig förskola och vi har hög personaltäthet.

Du kommer att ha ansvar för en egen barngrupp och arbetar utifrån Waldorfpedagogiken. Det ingår i tjänsten att planera den pedagogiska verksamheten tillsammans med de andra pedagogerna. Du får 1-2 timmar varje vecka till reflektion, pedagogisk planering och dokumentation.

Tjänsterna är på 75-100%. Tjänsten som småbarnspedagog har tillträde augusti 2020, tjänsten som storbarnspedagog har tillträde 1 maj 2020 eller enligt överenskommelse.

Arbetstiderna är vanligtvis förlagda mellan kl 7.30 och 16.30, men kan vid behov behöva förläggas mellan kl 6.15 och 18.00. Det är kollegiemöten varje torsdag till kl 17.30. Avvikande arbetstid för föräldramöten och liknande förekommer ett fåtal gånger per år.

Ansök senast 8 juni 2020
Ansök genom att skicka personligt brev och CV till ebba.sofiadotter@emiliaskolan.se
Glöm inte att skriva om du är intresserad av småbarnsgrupp eller storbarnsgrupp, eller båda delar. Ange referens Ansökan förskolemedarbetare i din ansökan

Rekrytering görs löpande, så inkom med din ansökan så snart som möjligt.

Arbetsgivaren:
Föreningen Emiliaskolan
www.emiliaskolan.se
Kontakt
Ebba Sofiadotter
Förskolerektor
ebba.sofiadotter@emiliaskolan.se
0730319970

Relaterade inlägg