Specialpedagog

Specialpedagog Martinskolan Söders Waldorfskola
Kommun: Stockholm
Korta fakta om jobbet
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Anställningsform: Tillsvidare- eller tidsbegränsad anställning
Om jobbet
Specialpedagog till Martinskolan, Hökarängen

Martinskolan är en fristående waldorfskola sedan över 40:år med -grundskola, -grundsärskola och -resursskola (F-9) med tillhörande fritidsverksamhet. Vi har höga pedagogiska ambitioner, engagerade medarbetare och en aktiv stödförening bestående av föräldrar på skolan. Skolan ligger lugnt belägen intill en mindre skog som är en utmärkt pedagogisk tillgång, samt har nära till kollektiva kommunikationer.

Vi söker nu dig som är en erfaren specialpedagog och vill vara med och leda och utveckla Martinskolan i en spännande och utmanande tid då vi månar om alla elevers rätt till utbildning. Vi vill även tillsammans hitta former för att stärka waldorfpedagogiken på skolan, så det är meriterande om du har erfarenhet eller intresse inom waldorfpedagogiken. Ditt uppdrag är att tillsammans med skolans ledning och medarbetare bygga en skola där varje elev får möjlighet att nå sina utvecklingsmässiga potential.

Då stiftelsen Martinskolans signum är en inkluderande skola med tillstånd att bedriva undervisning enligt Lgr11 GRS11 samt resursskoletillstånd, är det meriterande om du även har tidigare erfarenhet av grundsärskola eller LSS. Martinskolan har gott samarbete med våra förskolor Martingården och verkar för en pedagogisk helhetssyn inom stiftelsen. Du rapporterar till rektor för Stiftelsen Martinskolan.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig ett engagerande och utmanande arbete, där du har möjlighet att göra skillnad på en av Sveriges största Waldorfskolor. På vår arbetsplats finns kunniga och engagerade pedagoger och medarbetare. Martinskolan erbjuder individuell kompetensutveckling och goda möjligheter till intern delaktighet och påverkan.
Tjänsten är en tillsvidareanställning, tillträde vårterminen 2020. Fast månadslön med semestervillkor. Övriga villkor enligt gällande kollektivavtal. Placering i Hökarängen i södra Stockholm. Vi tillämpar provanställning, minst sex månader, gällande alla tillsvidareanställningar. För arbete i skola krävs utdrag ur Polisens belastningsregister.
Ansökan med personligt brev och CV skickas senast 15 Mars 2020 till: rektor@martinskolan.se

För frågor gällande tjänsten vänligen kontakta:
Skolchef Åsa Faringer på: asa.faringer@martinskolan.se Tel: 073-180 88 18 Ordförande Dag Retsö på: dag.retso@martinskolan.se Tel: 073-717 04 06 Fackligt ombud för skolan är Emilia Romans: emilia.romans@martinskolan.se.

Vi undanber oss all kontakt från annonssäljare och rekryterings-/bemanningsföretag.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

Tjänsten innebär att du tillsammans med rektor arbetar proaktivt för ökad måluppfyllelse.

Vi tänker kreativt och nytt tillsammans för att ge de bästa förutsättningarna för alla våra elever att nå så långt som möjligt i sin kunskapsutveckling.

Du är den som säkerställer och följer upp kunskapsresultat samt de åtgärder som bidrar till ökad måluppfyllelse.

Du är väl förtrogen med styrdokument och gällande lagar kring allt som rör skolans inre arbete samt anpassningar, särskilt stöd åtgärdsprogram och pedagogiska kartläggningar.

Du har god kunskap i att göra observationer och kartläggningar.

Du leder arbetet med specialpedagogisk utvecklingen av ett förebyggande och främjande arbetssätt genom att handleda lärare, fritidspedagoger och resurspersoner.

Du driver tillsammans med rektor elevhälsoarbetet och följer upp det systematiska kvalitetsarbetet.

Du har förmåga att motivera personal till att skapa lärmiljöer som präglas av inkludering och delaktighet och inflytande.

Du har god förmåga att skapa förtroendefulla relationer med elever, vårdnadshavare och medarbetare.

Du bidrar till en positiv och stödjande lärmiljö inom hela skolenheten.

Du arbetar med överlämningsinformation; grundskolan, grundsärskolan och resursskola tillsammans med EHT och rektor.

Samt värnar om ett gott sammabete med externa myndigheter.

Relaterade inlägg