Rektor

Rektor till Martinskolan, Hökarängen

Martinskolan är en fristående waldorfskola, -grundsärskola och -resursskola (F-9) med tillhörande fritidsverksamhet. Vi har höga pedagogiska ambitioner, engagerade medarbetare och en aktiv stödförening bestående av föräldrar på skolan. Skolan ligger lugnt belägen intill en mindre skog som är en utmärkt pedagogisk tillgång, samt har nära till kollektiva kommunikationer.

Vi söker nu dig som vill vara med och leda och utveckla Martinskolan i en spännande och utmanande tid då vi även har möjligheten att vara öppna för dina eventuella organisatoriska idéer. Vi vill även tillsammans hitta former för att stärka waldorfpedagogiken på skolan. Ditt uppdrag är att tillsammans med medarbetare bygga en skola där varje elev får möjlighet att nå sina utvecklingsmässiga potential.

Då stiftelsen Martinskolans signum är en inkluderande förskoleklass och skola är det meriterande om du även har tidigare erfarenhet av grundsärskola eller LSS. Martinskolan har gott samarbete med våra förskolor Martingårdar och verkar för en pedagogisk helhetssyn inom stiftelsen. Du rapporterar till styrelseordförande, styrelsen och skolchef för Stiftelsen Martinskolan.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter
Att som rektor ha helhetsansvar för att leda och samordna det pedagogiska arbetet på skolan
Ansvara för att verksamheten uppfyller rådande styrdokument och når nationella mål
Ansvarar för att waldorfpedagogiken genomsyrar all undervisning och övrig verksamhet, utan att göra avkall på övriga styrdokument
Utveckla och implementera Martinskolans systematiska kvalitetsarbete
Övergripande arbetsgivar- och resultatansvar för Martinskolan
Övergripande ansvar för att föräldrar ges möjlighet till inflytande och delaktighet i verksamheten

Dina kvalifikationer
Du är examinerad lärare, med mångårig erfarenhet av waldorfpedagogik
Du är rektor, har rektorsutbildning eller kommer att fullgöra rektorsutbildning efter anställningen
Du har erfarenhet av att leda och utveckla en skola
Du har mycket god kunskap om gällande styrdokument för skolan
Du har tidigare erfarenhet av att driva och utveckla systematiskt kvalitetsarbete

Personliga egenskaper
Du brinner för det pedagogiska arbetet och sätter elevernas behov i centrum
Du har förmåga att se helheten och arbetar strategiskt med fokus på måluppfyllelse
Du är kommunikativ och tydlig
Som person är du prestigelös och nyfiken. Du skapar förutsättningar för andras möjlighet till delaktighet och eget ansvar och ser dina medarbetare som en resurs i arbetet
Du arbetar inkluderande och ser mångfald som en tillgång
Du vill ha roligt på jobbet. Du bidrar till glädje, trygghet och kraft hos elever och medarbetare.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig ett engagerande och utmanande arbete, där du har möjlighet att göra skillnad genom att leda en av Sveriges största Waldorfskolor in i framtiden. På vår arbetsplats finns kunniga och engagerade pedagoger och medarbetare. Martinskolan erbjuder individuell kompetensutveckling och goda möjligheter till intern delaktighet och påverkan.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, tillträde senast vid höstterminens början 2020. Fast månadslön med semestervillkor. Övriga villkor enligt gällande kollektivavtal. Placering i Hökarängen i södra Stockholm. Vi tillämpar provanställning, minst sex månader, gällande alla tillsvidareanställningar. Kvällsarbete förekommer i viss utsträckning. För arbete i skola krävs utdrag ur Polisens belastningsregister.

Ansökan med personligt brev och CV skickas senast 15 januari 2019 till grupp.styrelsen@martinskolan.se
För frågor gällande tjänsten vänligen kontakta ordförande Dag Retsö på dag.retso@martinskolan.se alternativt 073-7170406 eller skolchef Åsa Faringer på asa.faringer@martinskolan.se alternativt 0731808818. Fackligt ombud för skolan är Emilia Romans emilia.romans@martinskolan.se.

Vi undanber oss all kontakt från annonssäljare och rekryterings-/bemanningsföretag.