Lärare Hem

Björkö Friskola är Linköpings första Friskola. Sedan starten 1992 har skolan vuxit med en klass per år till att idag omfatta förskoleklass till och med klass nio i Ljungsbro och Björkö Fria Gymnasium med lokaler i centrala Linköping. Vi arbetar Waldorfinriktat och låter lärandet ske genom teoretisk, praktisk och estetisk inlärning. Vi följer LGR11 och har samma kunskapskrav som andra skolor.

Förskola, fritidshem och grundskola finns i en fantastisk miljö mitt i naturen strax utanför Ljungsbro. Tack vare stort föräldraengagemang håller vi såväl innemiljö som utemiljö i fint skick år efter år. Sammanlagt finns idag mer än 450 barn och ca 90 anställda i verksamheten. På grundskolan finns ca 230 elever från förskoleklass till åk 9. Våra duktiga kockar serverar härlig mat lagad i vårt eget kök.

Vi söker i första hand dig som är behörig lärare i ämnet hem- och konsumentkunskap. Waldorfutbildning är meriterande och vi utgår från att du är intresserad av att förkovra dig inom denna om du inte har tidigare erfarenheter. Är du inte behörig kanske du har förvärvat kunskaper och förmågor på annat sätt och det kan också vara intressant för oss. Du är intresserad av människor och ser barnens förmågor och möjligheter. Vi ser gärna att du har kunskaper inom de praktisk – estetiska ämnena då dessa är en viktig del i vår undervisning. Vi värdesätter också att du kan arbeta relationsskapande och har lätt för att samarbeta med kollegor och vårdnadshavare på ett professionellt sätt. Du kommer att undervisa i årskurserna 3 och 6 till och med 9. Vi söker även lärare i teknik, NO och idrott och hälsa och kan forma tjänsten efter vilket eller vilka ämnen Du känner att Du kan undervisa i. Du kommer att arbeta i en fantastisk miljö med tillgång till naturen som ger stor möjlighet till utomhusaktiviteter. Waldorfpedagogiken är vår grund och vi utgår från att du är intresserad av den. Den ger bl a möjlighet att undervisa tematiskt i sammanhållna längre lektioner. Du kommer att tillhöra vårt högstadiekollegium där vardag och erfarenheter delas med erfarna kollegor. I vårt stora kollegium avhandlas gemensamma frågor för skolan.

Skicka gärna ansökan snarast då vi bearbetar dem efter hand under sommaren. Tillträde till höstterminens början.