Administrativ chef

Här finns möjligheten att vara med och forma en ny tjänst i vår välrenommerade Waldorfskola nära Brommaplan. Den här rollen är väldigt viktig för oss – vi vill fortsätta att utvecklas och säkerställa att vi är en fortsatt attraktiv skola för medarbetare såväl som elever. Du ansvarar i det arbetet för den administrativa avdelningen.

Om rollen

Som administrativ chef på Kristofferskolan ansvarar du för skolans administrativa avdelning bestående av kansli, IT, ekonomi, HR och skolans kök (totalt ca 16 personer). Inom dessa områden ska Du organisera arbetet och se till att arbetet genomförs enligt uppsatta mål, och ansvara för att bistå skolans ledning och styrelse med beslutsunderlag och ekonomiska rapporter.

Rollen ingår i skolans ledningsgrupp och rapporterar till styrelseordförande.

Administrativa chefens roll är till stor del operativ och består av uppgifter och ansvarsområden såsom:

• Leda och organisera det administrativa arbetet på skolan inklusive skolans kök
• Coacha och motivera medarbetarna gentemot gemensamma och tydliga mål
• Budgetplanering, -uppföljning och -rapportering, i samarbete med controllern
• Ansvara för att administrationen har rätt systemstöd
• Ansvara för det systematiska arbetsmiljöarbetet
• Ansvara för rekrytering av medarbetare
• Ansvara för avtal tecknade med externa resurser samt leverantörer

Om dig

Vi söker dig som har:

• Erfarenhet av arbetsledning i någon form, gärna inom idéburen verksamhet
• Erfarenhet av budgetarbete och ekonomisk uppföljning
• Erfarenhet av att arbeta i något/några system såsom ekonomisystem/personalsystem och liknande
• God datorvana, särskilt i Word och Excel

Därutöver är det meriterande om du har:

• Erfarenhet från skola
• Kunskap och kännedom om skollagen och det regelverk som styr skolans verksamhet
• Erfarenhet eller kunskap om waldorfpedagogik

Du är en trygg och stabil person, som har lätt för att vinna förtroende. Du uppskattar ledarskapet och att kunna coacha och leda andra. Då rollen till stora delar är operativ behöver du vara en doer som ser till att saker händer. Du ser det som utvecklande att få ta dig an för dig nya arbetsuppgifter. Att kontinuerligt arbeta med förbättringar och att hitta lösningar är viktigt för att trivas i och lyckas i rollen.

Ansökan

Vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 16/6. Länk till ansökan: https://app.happo.com/external-application/1HbHdc3fwtuwBbMEalBrHC

Om du har några frågor är du varmt välkommen att kontakta vår samarbetspartner Anki Stafwerfeldt på HOME of Recruitment, på 0733-887007 alternativt anki@homeofr.se. Vi önskar få ditt CV samt en motivation till vad det är som gör att du söker rollen, vi tar inte emot ansökan via mail. Vi avser slutföra rekryteringen före sommaren och tillträde är så snart som möjligt, men hänsyn till eventuell uppsägningstid. Välkommen med din ansökan!