Waldorfförskollärare

Nu har vi ett vikariat ledigt som Waldorfförskollärare på avdelning Trollsländan, en avdelning med ca 20 barn och tre heltidspedagoger, en utepedagog och en kökpersonal. Du kommer ha ansvar för en egen barngrupp och tillsammans med dina kolleger utforma den waldorfpedagogiska verksamheten.

Tillträde 2019-08-05 eller enligt överenskommelse. Vikariatet är på 12 månader, med goda möjligheter till förlängning. Sista ansökningsdag 2019-06-30.

Arbetstiderna är vanligtvis förlagda mellan kl 7.30 och 16.30, men kan vid behov behöva förläggas mellan kl 6.15 och 18.00. Avvikande arbetstid för föräldramöten och evenemang förekommer ett fåtal gånger per år. Varje torsdag har vi kollegiemöte för alla anställda mellan kl 15.30 och 17.30.

Om dig:

Vi söker dig som har ett hjärta som brinner för Waldorfpedagogik. Vi ser gärna att du har en förskollärarutbildning från Waldorflärarhögskolan, eller en vanlig förskollärarutbildning. Det är ett krav att du har ett gediget intresse för Waldorf eller ett starkt intresse av att lära dig mer om Waldorf.

Du som söker tjänsten ska kunna arbeta självständigt, vara öppen för att lära av andra och vara kommunikativ med kolleger, barn och föräldrar. Som person är du varm, omhändertagande, ansvarstagande och älskar att arbeta med barn! Du ska vara bekväm med att göra pedagogisk dokumentation och planering. Du ska tycka om att vara utomhus mycket, sjunga sånger och ramsor, berätta sagor och att arbeta med hantverk i naturmaterial. Du bör vara en erfaren och positiv person som är beredd att ta ansvar för helheten

Hos oss får du kontinuerlig stöttning i waldorfpedagogiken genom handledning och kollegialt lärande.

Om arbetsplatsen:

Waldorfförskolan Lill-Emilia Barnträdgård ligger i natursköna Höör. Vi är en liten Waldorfförskola med cirka 40 barn, fördelat på två olika hus. Förskolan har hög personaltäthet och vi arbetar alla utifrån Waldorfpedagogiken. Här finns chansen för dig som tycker om att arbeta med sagoberättande, kreativitet och vara ute i naturen och arbeta med naturmaterial, då vi arbetar mycket med utepedagogik. Konstnärlighet, hantverk, mycket lek, värme, intresseväckande upplevelser och vardagligt praktiskt arbete är vårt signum. Hos oss får barn vara barn, den fria leken har en central del i den dagliga verksamheten. Vi följer också årstidernas rytm och dess tillhörande högtider: sommarfester, skördefest, Mikaelifirande, Adventsträdgård och mer.

Lill-Emilia Barnträdgård ingår i samma organisation som Emiliaskolan och vi har ett nära samarbete med skolan.