Klasslärare åk 2

Vi söker dig som är behörig lärare i de lägre årskurserna. Waldorfutbildning är meriterande och vi utgår från att du är intresserad av att förkovra dig inom denna om du inte har tidigare erfarenheter. Du är intresserad av människor och ser barnens förmågor och möjligheter. Vi ser gärna att du har kunskaper inom de praktisk – estetiska ämnena då dessa är en viktig del i vår undervisning. Vi värdesätter också att du kan arbeta relationsskapande och har lätt för att samarbeta med kollegor och vårdnadshavare på ett professionellt sätt.

Du kommer att vara klasslärare för klass två på Björkö Friskola. Som klasslärare är du den som undervisar eleverna mest och du kommer att ha ett nära samarbete med klassens resursperson som också arbetar på vårt fritidshem. Du kommer att arbeta i en fantastisk miljö med tillgång till naturen som ger stor möjlighet till utomhusaktiviteter. Waldorfpedagogiken är vår grund och vi utgår från att du är intresserad av den. Den ger bl a möjlighet att undervisa tematiskt i sammanhållna morgonperioder. Du kommer att tillhöra vårt lågstadiekollegium där vardag och erfarenheter delas. I vårt stora kollegium avhandlas gemensamma frågor för skolan.
Björkö Friskola är Linköpings första Friskola. Sedan starten 1992 har skolan vuxit med en klass per år till att idag omfatta förskoleklass till och med klass nio i Ljungsbro och Björkö Fria Gymnasium med lokaler i centrala Linköping. Vi arbetar Waldorfinriktat och låter lärandet ske genom teoretisk, praktisk och estetisk inlärning. Vi följer LGR11 och har samma kunskapskrav som andra skolor.

Förskola, fritidshem och grundskola finns i en fantastisk miljö mitt i naturen strax utanför Ljungsbro. Tack vare stort föräldraengagemang håller vi såväl innemiljö som utemiljö i fint skick år efter år. Sammanlagt finns idag mer än 450 barn och ca 90 anställda i verksamheten. På grundskolan finns ca 230 elever från förskoleklass till åk 9. Våra duktiga kockar serverar härlig mat lagad i vårt eget kök.

Välkommen att ansöka, så snart som möjligt då vi behandlar ansökningarna efter hand, och senast den 19 maj. Skicka ansökan till: anna.peterson@bjorkofriskola.se

www.bjorkofriskola.se