Lärare i ma/no

Är du nyfiken på att arbeta med elever med särskilda begåvningar och längtar efter kreativa utmaningar? Mikaelgårdens skola är en grund- och grundsärskola för elever i behov av särskilt stöd.
På Mikaelgården samverkar den vackra omgivningen, den sociala miljön och de pedagogiska insatserna som en helhet för att ge barnet en god chans till utveckling. Vi är en Waldorfskola med läkepedagogisk och inriktning.

Vi har i nuläget drygt 20 elever från åk 4 till 9. Vi har 15 lärare och skolassistenter. Vi har tillstånd att bedriva en timplanlös skola. Detta ger lärarna en unik möjlighet att arbeta ämnesövergripande utifrån elevernas behov, vilket också är viktigt att använda sig av i lärandeprocesserna.
Skolan har ett nära samarbete med Mikaelgårdens boenden; HvB och LSS, där många elever bor under veckorna. Mikaelgårdens trädgård, park och inomhusmiljöer har designats för att ge människan möjlighet att må bra, lära och utvecklas i sin takt.
Genom bemötande och värdegrund på Mikaelgården vill vi ge eleverna hopp och livsglädje!

Arbetsuppgifter
Vi vill utöka vårt lärarkollegium med legitimerade högstadielärare inom ämnena matematik, biologi, fysik och kemi. Du kommer att ingå i ett arbetslag och genomför en del av undervisningen i team.

I ditt uppdrag ingår bl.a. att planera, genomföra och utvärdera det pedagogiska arbetet utifrån skolans styrdokument, Waldorfskolans kursplan och elevens behov och förutsättningar. Arbetet sker enskilt såväl som tillsammans med kollegiet. Du samarbetar med övriga medarbetare på Mikalgården för en god lär- och arbetsmiljö för såväl elever som medarbetare och deltar aktivt i skolans utvecklingsarbete.

Kvalifikationer
Du är legitimerad lärare, engagerad och är genuint intresserad av Waldorf- och specialpedagogik. Du ska ha en god samarbetsförmåga och god förmåga att kommunicera med både elever, kollegor och vårdnadshavare. Du har lätt att möta människor med olika förutsättningar och bakgrunder och har ett specialpedagogiskt förhållningssätt.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och egenskaper.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning
Heltid, deltid möjligt
Tillträde: Snarast eller efter överenskommelse
Sista ansökningsdag: 2019-05-25

Är du intresserad?
Ansökan innehållande ett kort personligt brev och CV eller eventuella frågor mailas till rektor:
kim.perneberg@mikaelgarden.se