Rektor

Stiftelsen Lunds Waldorfskola söker en rektor som vill vara en del av och leda ett kollegium under utveckling.

Är du väl förankrad inom waldorfpedagogiken? Har du de egenskaper som krävs för att vara en pedagogisk ledare som är synlig och tydlig? Vill du vara en del av vår dagliga verksamhet och arbeta nära elever och medarbetare? Har du starka kunskaper inom arbetsmiljöfrågor och ekonomi?

Vi söker dig som, i första hand, är färdigutbildad rektor och väl förankrad inom waldorfpedagogiken. I andra hand söker vi dig som har waldorfpedagogisk utbildning och erfarenhet med en vilja att påbörja rektorsutbildningen inom ett år. Vi värdesätter personlig lämplighet högt.

Rektorns arbetsuppgifter består av, att i samråd med kollegiet, leda skolans verksamhet och dess waldorfpedagogiska utveckling, ansvara för personal och ekonomi samt andra uppgifter delegerade från huvudman. Som rektor har du ett nära samarbete med vår biträdande rektor, uppbackning av skolans stabila styrelse som i sin tur får stöd av vår erfarna skolchef.

Som rektor deltar du i Waldorfskolefederationen och ingår i en rektorsgrupp på nationell nivå som träffas regelbundet.

Lunds Waldorfskola som grundades 1977 ligger i Hardeberga Kyrkby ca fem km från Lund och 20 km från Malmö, vackert belägen i en lantlig idyll med kulturmark, egna odlingar, ängar och skogar.

Lunds Waldorfskola är en F-9 skola med en praktisk elevstödverksamhet och en ambition att arbeta med elevhälsan utifrån EHM-metoden.

Vi har ett skolkök som delvis använder grönsaker från egna odlingar där kockarna serverar vegetarisk ekologisk mat lagad från grunden.

Vi ser helst att du kan påbörja anställningen inför skolstarten augusti 2019.

Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Har du frågor, kontakta styrelseordförande Mia Engström 0708-508190
Skicka din ansökan till styrelsen@lundswaldorfskola.se