Rektor

På Rudolf Steinerskolan, Norrköpings första friskola, har vi utvecklat elever till självständiga individer sedan 1975.

Rudolf Steinerskolan i Norrköping är en icke vinstdrivande waldorfskola. Skolan omfattar klasserna F – 9 med fritidshemsverksamhet för skolans yngre elever. Skolan är belägen på en vacker kulle och har drygt 200 elever och ett 40-tal medarbetare.

Waldorfpedagogiken är idag den största alternativa pedagogiken inom det svenska skolväsendet. Vi följer den statliga läroplanen men har även en egen Waldorfpedagogisk läroplan som kompletterar den statliga.

Som rektor ansvarar du för verksamhet, personal och ekonomi. Den största delen av ditt uppdrag är det pedagogiska ledarskapet, där verksamhetsutveckling utifrån verksamhetens behov och övergripande mål ligger i fokus.

Vi söker dig som har högskoleutbildning med pedagogisk inriktning alternativt Waldorflärarutbildning. Som person bör du vara känslomässigt stabil, ha självinsikt och vara trygg i dig själv och du kan därigenom snabbt anpassa dig till nya/förändrade krav och förutsättningar när det behövs. Du har förmågan att se verksamheten i ett helhetsperspektiv. Du är lyssnande och du kommunicerar målen med dina medarbetare.
Du ser organisationen ur ett helhetsperspektiv, du sätter samarbete i första rummet och du drivs av viljan att arbeta målfokuserat.

Du har strategier för att genomföra ett förändrings- och utvecklingsarbete. Du har förmågan att skapa delaktighet och samsyn kring verksamheten och sträva efter att tillföra entusiasm och energi till verksamheten. Du är nyfiken och intresserad av Waldorfpedagogiken och dess kursplan ”En väg till frihet”. Du är väl förtrogen med LGR 11, skolans regelverk och systematiskt kvalitetsarbete.

Erfarenhet av arbete från grundskoleverksamhet är önskvärt men inte ett krav. Det är också önskvärt att du har gått eller påbörjat rektorsutbildningen/rektorsprogrammet.

Tjänsten är ett förordnande på 2,5 år med möjlighet till förlängning.

Tillträde: snarast eller enligt överenskommelse.

Om tjänsten låter intressant eller om du vill veta mer tveka inte att höra av dig till: styrelsen@rudolfsteinerskolan.se