Utepedagog

Vi söker en utepedagog 50%. Tillträde april 2018.

Solberga by i Järna erbjuder undervisning inom grundsärskolan för elever mellan 6 och 16 år. Våra elever har omfattande funktionsnedsättningar med t.ex. utvecklingsstörning, autism och språkstörning. Hos oss möter du mycket utsatta elever med en komplex livssituation. Tillsammans skapar vi framtiden för elever som behöver en trygg, strukturerad miljö som präglas av kreativitet och engagemang.

Vi förenar läkepedagogiska traditioner med waldorfpedagogik och specialpedagogik och har ett väl utvecklat systematiskt kvalitetsarbete.

Tillsammans med elevhemmen är vi mer än 100 medarbetare i en idéburen, snart 75 årig verksamhet som är mycket välkänd i hela landet.

Vi söker nu en utepedagog med tillträde i april 2018.

Som utepedagog arbetar du nära lärare och elevassistenter med pedagogiska aktiviteter utomhus, främst på eftermiddagarna. Du ansvarar för skolans lilla trädgård och växthus och planerar och organiserar passande praktiskt orienterade utomhusaktiviteter beroende på årstid. Solbergas fina omgivningar med park och hagar och en fantastisk skog står till ditt förfogande som klassrum!

Du som söker är en engagerad praktiskt lagd person med breda kunskaper och erfarenheter av pedagogisk verksamhet utomhus. Du är kanske fritidspedagog eller lärare i grunden, du har troligtvis även genomgått en trädgårdsutbildning. Du är fullt införstådd med vad det innebär att arbeta lågaffektivt och relationsbaserat. Du älskar utmaningar, ger aldrig upp och har en ängels tålamod! Du förstår värdet av att arbeta tillsammans med många kollegor som har ett gemensamt fokus på barnens bästa.

Om du har erfarenhet av att arbeta med barn med funktionsnedsättning är det en fördel, men att du är rätt person är viktigare.

Tillsammans skapar vi framtiden – vill du vara med?

Tjänsten är till att börja med en visstidsanställning med början i april 2018. Det är en semestertjänst om 50 % och du förutsätts kunna jobba en del av sommaren. Arbetstid efter överenskommelse men ett krav är eftermiddagar måndag-onsdag under skolveckor.

Anmäl ditt intresse genom att skicka ditt CV och ett personligt brev där du beskriver ditt levnadslopp och dina intentioner till rektor Örjan Liebendörfer på e-post: orjan@solbergaby.se

För frågor kan du ringa Örjan på tel 0725617762

Vi intervjuar löpande men senast den 1 april 2018 vill vi ha din ansökan.

Läs mer om oss på www.solbergaby.se eller följ oss på Facebook och Instagram!