Vik. förskolechef

Rosengårdens Waldorfförskola är en fristående förskola med en stiftelse som enskild huvudman. Förskolan har sedan 25 år sin placering i natursköna Hågaby. Vi är c:a 14 anställda och bedriver förskola enligt waldorfpedagogiken där den fria leken, den goda förebilden och den återkommande rytmen är central. Förskolan har c:a 45 barn fördelade på fyra storbarnsgrupper med 6-8 barn i varje grupp och fyra småbarnsgrupper med fyra barn i varje grupp. Vi har vår egen kokerska som lagar ekologisk vegetarisk mat.

Vi söker nu en vikarierande förskolechef på 50-60% fram till 2019-01-01, eventuellt längre, p.g.a. föräldraledighet. Som förskolechef har du det operativa verksamhetsansvaret vilket innebär att du leder och driver den pedagogiska utvecklingen av förskolan i enlighet med förskolans läroplan, annan gällande lagstiftning och styrelsens fattade beslut. Du ansvarar även för personal, har visst ekonomiskt ansvar samt är länken mellan styrelsen och förskolans medarbetare.
Vi söker dig som är utbildad förskollärare, lärare mot de yngre åldrarna eller motsvarande. Det är önskvärt att du har erfarenhet av waldorfpedagogik eller är intresserad av att sätta dig in i att arbeta enligt waldorfpedagogikens grundsyn. Du ska vara intresserad av utvecklingsfrågor och ha en förmåga att entusiasmera, engagera och stödja medarbetarna i vardagsarbetet. Du ska ha kännedom om de styrdokument som ligger till grund för förskolans arbete. Du ska vara ansvarsfull och insatt i det systematiska kvalitetsarbetet. Du ska kunna leda, delta, planera och följa upp det pedagogiska arbetet. Du ska behärska svenska språket både i tal och skrift samt ha goda datakunskaper.

Tjänsten övertas senast i februari men överlämning sker genom att gå dubbelt med nuvarande förskolechef, helst redan från januari. Detta sker efter överenskommelse.
Skicka ett personligt brev och CV till hanna@rosengardenwaldorf.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *